Кипър ще инвестира 230 млн. евро от европейски и национални

...
Кипър ще инвестира 230 млн. евро от европейски и национални
Коментари Харесай

Кипър подобрява водоснабдяването с инвестиции и много проекти

Кипър ще влага 230 млн. евро от европейски и национални фондове, с цел да усъвършенства водоснабдяването в страната и да насърчи потреблението на рециклирана вода. Това планува признатият от държавното управление План за ръководство на речните басейни.

Общо 43 плана и ограничения са включени в новия воден проект със период на осъществяване до 2027 година, оповестиха от Министерството на земеделието и околната среда.

Те са ориентирани към проучвания на водите и дейности за възстановяване на качеството им, реализиране на инфраструктурни планове, осведомителни акции за запазване на скъпия запас.

Изграждането на две пречиствателни станции се финансира с общо 38 млн. евро.

Със завършването на планове за близо 47 млн. евро се чака да се усили потреблението на рециклирана вода в селското стопанство.

За запазване на водите от замърсяване 42 млн. евро се насочват за развъждане на биокултури и за унищожаване на хербицидите.

Кипър и Източното Средиземноморие са измежду най-силно застрашените в света от воден недостиг поради климатичните промени, демонстрират редица интернационалните проучвания.

Проблемът с наличните ресурси е доста сериозен тази година, защото все още язовирите в Кипър са запълнени до 46% от размера им, при 68% преди година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР