Кипър ще депортира 17 мигранти, които са задържани под съмнение,

...
Кипър ще депортира 17 мигранти, които са задържани под съмнение,
Коментари Харесай

Кипър ще депортира 17 мигранти, заподозрени в тероризъм

Кипър ще депортира 17 мигранти, които са арестувани под подозрение, че имат връзка с екстремистки групи или са забъркани в терористични актове, заяви Министерството на вътрешните работи на страната.
В момента мъжете са в ареста за задържане на мигранти и депортирането им ще се реализира след възобновяване на комерсиалния въздушен трафик към и от страната след цялостното унищожаване на всички ограничавания, отбелязва гръцкият вестник " Катимерини ", представен от БГНЕС.
От Вътрешното министерство са съобщили, че разполагат с разследващи данни, предоставени от организации за сигурност и правоприлагащи органи, в това число " Европол " и " Интерпол ", съгласно които мъжете може да са забъркани в терористични дейности или да принадлежат към екстремистки групи.
От ведомството не са разкрили детайлности за арестуваните, техните националности, кои организации за сигурност са дали разследваща информация и с кои групи биха могли да са свързани.
Припомняме, че от началото на годината в Кипър са влезнали към 3000 лица, търсещи леговище, като по-голямата част от тях са пристигнали преди края на март, когато блокирането влезе в действие.
Според държавното управление притокът на мигранти в Кипър през последните няколко години е класирал страната измежду тези страни членки на Европейския съюз с максимален брой молби за леговище, спрямо числеността на популацията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР