Кипър се разделя с COVID сертификата една година след въвеждането

...
Кипър се разделя с COVID сертификата една година след въвеждането
Коментари Харесай

Още една държава се разделя с COVID сертификата

Кипър се разделя с Коронавирус документа една година след въвеждането му. " Голямото унищожаване " на коронавирусните ограничаващи ограничения влиза в действие на следващия ден -15 май.

От неделя всички места и зони в Кипър са свободни от коронавирусния безвреден пропуск (т. нар. Safe Pass), удостоверяващ имунизация, преболедуване или тест.

Това е най-голямото облекчение, което влиза в действие. След две решения на държавното управление през април и май условието за наложително показване на документа отпада на всички места. Той бе въведен от 10 май 2021 година

Последните места, в които той се отстранява от неделя, са нощни клубове, питейни заведения, музикални и танцови центрове, сватби и кръщенета.

Прекратява се и използването му в учебните заведения.

Отпада и задължението за потребление на защитна маска в учебно заведение от децата под 12-годишна възраст.

Ограничение за тест остава единствено за визити в лечебни заведения, медицински центрове и обществени домове. Хората, които не имат годен документ за имунизация или заболяване, би трябвало да преминат 48-часов бърз или 72-часов PCR тест.

Увеличават се и опциите за работа на заведения за хранене, заведения за хранене, центрове за развлечения, места за религиозно поклонение, конференции, търговски панаири, игрища и казина. Помещения във всички тези групи до 500 кв. метра към този момент ще могат да употребяват 100% от потенциала си, а по-големите по повърхност - 85% от него.

Облекченията станаха вероятни поради продължаващото възстановяване на епидемиологичната обстановка, като груповата и персоналната отговорност способстваха доста за оправянето с пандемията, съобщи здравният министър Михалис Хаджипанделас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР