Кипър се надява да привлече туристи след разхлабването на ограниченията

...
Кипър се надява да привлече туристи след разхлабването на ограниченията
Коментари Харесай

Кипър плаща медицинските разходи, ако турист се зарази с коронавирус

Кипър се надява да притегли туристи след разхлабването на рестриктивните мерки в битката с ковид с заплащането на медицинските разноски на всеки, който е с позитивна проба за Covid-19, до момента в който е на почивка на острова, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

Планът е показан в писмо до туроператорите и самолетните компании. В него има детайлности за ограниченията, които Кипър ще предприеме, с цел да подсигурява сигурността на туристическия бранш.

Под писмото са се подписали министрите на външните работи, на превоза и на туризма.

Средиземноморският остров се популяризира като безвредна ваканционна дестинация по време на пандемията.

Република Кипър е удостоверила 939 инфектирани с ковид и 17 умряли.

Правителството дава обещание да се погрижи за всички туристи, които са с позитивна проба за ковид по време на престоя им, както и за всички техни родственици и близки. Властите дават обещание да покрият разноските за настаняване, храната и разноските за здравна грижа, в случай че екскурзиант хване вируса . Туристът единствено ще би трябвало да покрие разноските за прехвърлянето до летището и за противоположния полет.

100 болнични кревати ще бъдат готови единствено за туристи с ковид. В доста къс период управляващите ще обезпечат още кревати, в това число 112 спомагателни кревати в интензивни отделения с 200 респиратора за сериозно заболели пациенти.

Ще има специфични " хотели за карантина " с 500 стаи за членове на фамилията или близки другари. Другите хотели на острова ще останат отворени, в случай че имат посетители с ковид, само че техните стаи ще бъдат " надълбоко изчистени ".

Властите предвиждат 70% спад на туристическия поток през 2020 година

През 2019 година страната е генерирала 2,68 милиарда евро от туризъм - към 15% от Брутният вътрешен продукт. Близо 4 милиона туристи са посетили страната.

Кипър възнамерява да отвори летищата от 9 юни за идващи от 13 страни . Сред тях са Гърция, Германия, Австрия и Малта. Но най-големите пазари Англия и Русия не са в листата.

Пристигащите сред 9 и 19 юни ще би трябвало да показват здравен документ, ч е не са инфектирани с ковид. Това условие ще отпадне от 20 юни, когато още 6 страни ще бъдат добавени в листата, в това число Швейцария и Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР