Кипър премахва вечерния час и ограниченията за излизане от дома,

...
Кипър премахва вечерния час и ограниченията за излизане от дома,
Коментари Харесай

Кипър без вечерен час и ограничения за излизане от дома

Кипър отстранява вечерния час и рестриктивните мерки за излизане от вкъщи, отваря плажовете. На съвещанието си през днешния ден държавното управление реши да задейства проекта за втората фаза от облекчаването на въведените поради ковид ограничаващи ограничения, заяви неговият представител Кириакос Кусиос.
Втората фаза, която стартира в четвъртък, 21 май, носи една от най-очакваните от хората промени след двумесечната карантина. Напълно се отстранява изпращането на смс за излизане от у дома и вечерният час. Вече се позволяват събиранията по домовете и свободното придвижване в парковете, само че до 10 души.
От 21 май възвръщат работата си заведенията за публично хранене навън, фризьорски, бръснарски и козметични салони. Възобновяват се и учебните занятия.
Друго дълго чакано облекчение е откриването на плажовете, което ще стане на 23 май, по-рано от в началото плануванаъа дата 1 юни. Забраната за посещаването им изтеза жителите на острова, който към този момент пети ден гори в рекордни температури, достигнали през днешния ден 44 градуса.
При всички облекчения продължава спазването на защитните хигиенични ограничения и издадените от Министерството на здравеопазването протоколи, акцентира държавният представител Кириакос Кусиос.
Кипър минава към втория от плануваните четири стадия за облекчение на рестриктивните мерки, откакто в продължение на повече от две седмици записва едноцифрен брой инфектирани с короновирус дневно.
Днес, за втори следващ ден, бе регистриран единствено 1 случай от близо 2000 теста.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР