Кипър постави през октомври рекорд по брой туристически пристигания от

...
Кипър постави през октомври рекорд по брой туристически пристигания от
Коментари Харесай

Кипър отбеляза рекорд в туризма от началото на пандемията

Кипър сложи през октомври връх по брой туристически пристигания от началото на коронавирусната пандемия, заяви БНР. С дейности в шест съществени посоки държавното управление планува възобновяване на туристическия бранш през 2022 г.  

Значително нарастване от 176% бележи броят задгранични посетители през първите 10 месеца на тази година по отношение на същия интервал на предходната. През октомври средиземноморската страна е посрещнала съвсем 392 000 туристи.  
Кипър дава голямо количество пари за битка с климатичните промени
Над 500 млн. евро отпуска Кипър в идващите 5 години за справяне с климатичните промени, заяви президентът Никос Анастасиадис през днешния ден...

Това е най-високият месечен брой туристически пристигания от началото на коронавирусната пандемия. Той съставлява растеж от 290% спрямо октомври предходната година и е единствено с 10% по-нисък от октомври на най-хубавата в историята на кипърския туризъм 2019 година

Постигнатите резултати са „ приемливи ” при продължаващите коронавирусни условия и дават оптимистична нотка за възобновяване на кипърския туризъм през 2022 година, разяснява заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.  

Той разгласи дейности в шест съществени насоки, с които следващата година държавното управление ще подтиква развиването на Кипър като туристическа дестинация на изменящия се след пандемията интернационален пазар.  

Сред тях са надграждане на туристическия артикул, одобряване на специфични форми на туризъм, разпространение на планинските и селските региони, възстановяване на инфраструктурата.
Земетресение раздруса Кипър
Земетресение беше записано в региона на остров Кипър, оповестяват локални медии. Според Евросредиземноморския сеизмологичен център тру...

Още:

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР