Кипър от днес хвърля маските на закрито и слага край

...
Кипър от днес хвърля маските на закрито и слага край
Коментари Харесай

Кипър премахва множество ограничения, свързани с коронавируса

Кипър от през днешния ден хвърля маските на закрито и поставя завършек на всички коронавирус ограничения на летищата и пристанищата си. Страната се връща към естествения живот, откакто падат последните две огромни ограничавания против ковид, работили близо 2 години. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31575
Задължителното потребление на маска в затворени пространства се отстранява от през днешния ден според решение на държавното управление. Тя остава единствено в зони с висок риск като здравни заведения, обществени домове и градския превоз.

Носенето на маска на закрито беше въведено през август 2020 година и санкцията за нарушителите бе 300 евро.

От през днешния ден в действие е и нов режим за влизане в Кипър, с който се анулират всички ограничения и ограничавания за пътешестване, свързани с ковид.

Всички идващи на острова, без значение от коя страна идват, към този момент няма да показват годен документ за имунизация, преболедуване или тест за ковид.

Премахването на тези условия е огромно облекчение за туристите и цялостно отваряне на страната за дейния летен сезон, разяснява БНР.

През първите четири месеца на тази година в Кипър са пристигнали над 530 000 туристи, заяви Статистическата работа тази седмица. Броят им е съвсем 10 пъти повече от посетилите страната при строгите пандемични ограничавания през същия интервал на предходната година и близо 80% от рекордната 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР