Кипър обяви планове за постепенно възобновяване от следващия месец на

...
Кипър обяви планове за постепенно възобновяване от следващия месец на
Коментари Харесай

Кипър възобновява полетите от определени страни следващия месец

Кипър разгласи проекти за последователно обновяване от идващия месец на комерсиалните полети с избрани страни, които имат относително дребен брой инфектирани с COVID-19.

Транспортният министър на гръцката част на острова Янис Карусос съобщи, че полетите ще бъдат обновени на два стадия - от 9 юни и от 20 юни, с две групи страни, определени от съвещателен екип от медицински специалисти.

Снимка: БГНЕС / EPA

Първата група включва Гърция, Малта, България, Норвегия, Австрия, Финландия, Словения, Унгария, Израел, Дания, Германия, Словакия и Литва. Втората група се състои от Швейцария, Полша, Румъния, Хърватия, Естония и Чехия.
Пътуваме до Гърция без карантина след 15 юни За бизнеса рестриктивните мерки падат още от 1 юни
От 9 юни пасажерите, идващи и от двете групи страни, би трябвало да получат три дни преди заминаването си здравно уверение, че не са вирусоносители. От 20 юни пасажерите от първата група страни към този момент няма да имат потребност от подобен документ, само че от тези от втората група към момента ще се изисква.

Снимка: БГНЕС / EPA

Пътници, идващи от която и да е друга страна отвън двете групи, ще би трябвало да се самоизолират за период от 14 дни.

Хотелите, които бяха затворени при налагането на ограничаващите ограничения в края на март, ще отворят порти на 1 юни.

Здравното министерство на Кипър към този момент издаде указания за плажовете, съобщи Българска телеграфна агенция. Според известието минималното разстояние сред чадърите би трябвало да бъде 4 метра, а сред шезлонгите - 2 метра.

Снимка: БГНЕС / EPA

Персоналът, който има контакт с плажуващите, би трябвало да бъде подготвен и да разпознава признаците на ковид.

Лицата, работещи на плажа, би трябвало да заобикалят непосредствен контакт или допиране на посетителите и също по този начин би трябвало да носят маска, закриваща носа и устата им.
Възстановява се прекосяването през гранични пунктове на България със Сърбия Част от ГКПП-тата бяха отворени през днешния ден за пътуващи към Сърбия
Персоналът е задължен да дезинфекцира шезлонгите и столовете след всяка приложимост. Забранява се продажбата на лотарийни билети и плажни игри.

Продавачите на храни и питиета би трябвало да съблюдават разпоредбите, избрани от здравното министерство за заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата. Минималното разстояние сред клиентите, чакащи на опашка, би трябвало да е 2 метра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР