Кипър има едни от най-добрите плажове и води в света

...
Кипър има едни от най-добрите плажове и води в света
Коментари Харесай

63 плажа в Кипър развяха Син флаг този летен сезон



Кипър има едни от най-хубавите плажове и води в света във връзка с чистотата, обслужването, достъпността за хора с увреждания, демонстрират интернационалните еко документи, които средиземноморската страна получи за сезон 2018-а. 

63 плажа в Кипър развяха „ Син байрак ” този летен сезон. Най-известният интернационален документ за екологично качество в туризма се присъжда всяка година на плажове, които дават отговор на строги критерии за непорочност, качество на морската вода, сигурност и вярно ръководство, услуги и улеснения, които оферират.

Крайбрежните градове и райони на Кипър имат капацитета да съчетават сполучливо икономическия напредък с еко стандарти, като задачата е да се поддържа баланс сред гарантирането на удовлетвореността на туристите и опазването на околната среда, акцентира екоминистърът Костас Кадис на церемонията по издигането на „ Синия байрак ” на плажовете на острова.
Една от предпоставките за приемане на интернационалното еко отличие е чистотата на морската вода. При тествани 113 крайбрежни води и взети близо 1000 проби през целия миналогодишен сезон и при започване на този, бе открито, че 97.3% от местата за къпане по кипърския морски бряг са с „ чудесно качество ” на водата, сподели мониторингът на Европейската организация за околната среда. С този резултат Кипър се подрежда на трето място в Европа по непорочност на водите за къпане. 
За сезон 2018 година 48 плажа в страната са изцяло или отчасти налични за хора с увреждания. Само 7 от кипърските плажове са позволени за разходка с кучета.

Чистотата на водите и положителната организация на плажовете са едно от изискванията за привличане на повече туристи, регистрира еко министърът Костас Кадис. След рекордния туристически сезон на предходната година броят на туристите в Кипър за първите четири месеца на тази година се е нараснал с 20% в съпоставяне със същия интервал на предходната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР