Кипър блокира решение на ЕС да наложи санкции на Беларус,

...
Кипър блокира решение на ЕС да наложи санкции на Беларус,
Коментари Харесай

Вето на Кипър спря санкции на ЕС срещу Беларус

Кипър блокира решение на Европейски Съюз да наложи наказания на Беларус , оповестява " Дойче веле ".

Външните министри на страните членки на Общността не съумяха да съгласуват наказания против публични представители на беларуското държавно управление.
 От Брюксел Светлана Тихановска прикани Европейски Съюз да наложи наказания на Беларус
От Брюксел Светлана Тихановска прикани Европейски Съюз да наложи наказания на Беларус

Евролидерите имат аргументи да не постановат наказания, само че аз ги апелирам за повече храброст

Кипър наложи несъгласие на опитите на евролидерите да наложат наказания против 40 жители на Беларус, в това число и на президента Александър Лукашенко. Мерките се разглеждаха като отговор против подправянето на резултатите от президентските избори , които осигуриха шести мандат на Лукашенко и против отговора на държавното управление на Беларус към протестиращите, които оспорват резултатите.

Никозия, която поддържа положителни връзки с съветското държавно управление, което поддържа Лукашенко, изиска глобите да бъдат обвързани със наказания против Турция поради разногласията в Източното Средиземноморие.

Външният министър на Латвия разкритикува дейностите на Кипър и написа в " Туитър ", че изпращат неприятен сигнал на жителите на Беларус, на обществата и на света като цяло.
 Русия разкритикува остро резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Беларус
Русия разкритикува остро резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Беларус

Била в нарушаване на правилата и нормите на интернационалното право

Европейските министри започнаха дебата след среща с беларуския опозиционер Светлана Тихановска, която . Тя изиска от Европа да отреже финансовата помощ за Минск.

Източник изясни пред ТАСС, че позицията на Кипър остава непроменена, министрите не са съумели да съгласуват " черния " лист. Въпросът ще бъде разискван на срещата на върха на евролидерите в края на седмицата.

Шефът за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел удостовери, че външните министри не са съумели да се договорят за въвеждане на наказания против Минск поради липса на единогласие.

Борел разясни, че Европейски Съюз няма желание да се меси в делата на Беларус, само че приканва за народен разговор и почтени избори.

На 9 август . Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на Лукашенко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР