Кинуен Женг дотук е единствената тенисистка на тазгодишния Ролан Гарос,

...
Кинуен Женг дотук е единствената тенисистка на тазгодишния Ролан Гарос,
Коментари Харесай

Иска ми се да съм мъж: Женг открехна вратата към тема табу в тениса след мача с Швьонтек

Кинуен Женг дотук е единствената тенисистка на тазгодишния Ролан Гарос, която съумява да завоюва сет против намиращата се в заплашителна форма Ига Швьонтек. Двете се изправиха една против друга в осминафиналната фаза на конкуренцията, където китайката сподели превъзходна игра в откриващата част, прекъсвайки серията от цели 20 следващи извоювани гейма от полякинята, само че след това тя изпита съществено неразположение, което ѝ попречи да резервира високото си равнище на игра в оставащата част от срещата.

Първоначално изглеждаше, че контузия в бедрото е това, което е попречило на Женг, само че в действителност се оказва, че казусът за нея са били нетърпими менструални болки - нещо, с което всички тенисистки са принудени да се оправят, само че рядко бива повдигано на въпрос в общественото пространство.

" Краката ми създаваха проблеми, само че съпоставени с болките в корема, бяха оскъдни. Не можех да играя своята игра, тъй като болката беше прекомерно мощна. Нали знаете, момичешки неща. Първият ден постоянно е тежък, като на всичкото от горната страна би трябвало да упражнявам, а в тази ситуация и да играя мач. Няма случай, в който да не ме изтезава това. Не мога обаче да ходя против природата. Иска ми се да съм мъж, с цел да не пострадвам от това. Тежко е ", споделя искрено 19-годишната китайка.

Zheng Qinwen hinted that she was troubled by menstrual cramps during the match against Iga Swiatek.

" The first day is always so tough and then, you know, I have to do sport and I always have so much pain in the first day...I wish I can be a man on court. "
— Musab (@Musab_Abid)
/p>

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР