Кинуен Джън е една от най-големите нови звезди на WTA

...
Кинуен Джън е една от най-големите нови звезди на WTA
Коментари Харесай

Фалшиво, но от сърце: Джън надви шампионка от Шлема и отпразнува с песен най-голямата си титла

Кинуен Джън е една от най-големите нови звезди на WTA Тура и не стопира да впечатлява с изявите си през последните месеци. 21-годишната китайка се намираше отвън топ 100 до началото на предишния сезон и даже не беше дебютирала на конкуренция от Шлема, само че бързо си проправи път към елита на спорта, впечатлявайки с нападателен метод и извънредно мощен сервис.

Джън през тази година завоюва своята дебютна купа на равнище WTA, триумфирайки в Палермо и справедливо се приближи оптимално до топ 20 на света, откакто се класира за четвъртфиналите на US Open. Китайката имаше привилегията до неотдавна да работи с огромния експерт Вим Фисет, който беше в главната на триумфите на Ким Клайстерс, Симона Халеп, Анджелик Кербер и Наоми Осака, а в този момент изглеждаше, че е намерил нова надарена състезателка способна да завоюва " мейджър " титли, само че реши да приключи предварително контракта си с нея, с цел да приготви Осака за нейното идно завръщане в тениса.

Самата Кинуен призна по какъв начин се е почувствала предадена, само че това по никакъв метод не се отрази на нейните изяви на корта и тя завоюва златен орден на сингъл от Азиатските игри, а през днешния ден реализира нов персонален връх в своята кариера, поздравявайки се с купата на WTA 500 надпреварата в китайския град Джънджоу.

Местната фаворитка се поздрави с 10-та победа в последните си 11 мача, преодолявайки съпротивата на някогашната шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова. Джън започва извънредно отрицателно конфликта, само че последователно влезе в най-хубавия си темп на игра и сътвори страховит поврат - 2:6 6:2 6:4.

Подтикната от адреналина, то 21-годишната тенисистка реши да отпразнува купата си по автентичен метод, а точно като поздрави публиката с китайска ария. Световната номер 23 нееднократно е споделяла, че е огромна фенка на караокето и обича да извършва мудни песни на родни си език, само че несъмнено можем да я поздравим, че е избрала тениса пред музиката, имайки поради нейното сърдечно, но и много подправено осъществяване.

Hitting all the right notes this week
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР