Киното се върна в Мадрид. Автокино Madrid Race е първият

...
Киното се върна в Мадрид. Автокино Madrid Race е първият
Коментари Харесай

Автокино в Мадрид отвори врати

Киното се върна в Мадрид. Автокино Madrid Race е първият огромен екран, на който ще се прожектират облици след рецесията с ковид. Организаторите настояват, че това е най-голямото автокино в Европа .

Първата прожекция е планувана за довечера, а билетите за другите прожекции към този момент са разпродадени за две седмици напред. Естествено и тук се съблюдават предписанията за отстояния, планувани в първата фаза след карантината. Продадените билети са двеста . Хората от автокиното са поработили много, преди площта от 40 000 кв. м. стартира да дава отговор на санитарните условия и да стане „ най-сигурното място на света “ , както споделят отговорниците за събитието.

Петнадесет чиновници са ангажирани да посрещнат стоте автомобила, които ще заемат места пред екрана. Броят на чиновниците е колкото при цялостно кино преди пандемията. Това е, с цел да се почувстват феновете по-сигурни и по-спокойни. Разпоредителите ще се грижат за дистанцията сред колите, ще носят поръчаната храна непосредствено в колите, ще показват на моторизираната аудитория местата, където са сложени дезинфектанти. Изобщо – ще се постараят да обезпечат развлечение за хората, само че без да има контакти сред непознати хора. Излишно е да се споделя, че билетите са купени онлайн.

Автокината спадат към културните спектакли навън и по тази причина имат право да стартират работа. От друга страна, съгласно плануваните правила заетите места би трябвало да бъдат до една трета от потенциала на мястото. Което не е доста разумно, означават от Madrid Race. Но се надяват скоро испанската столица да премине към по този начин наречената Втора и Трета следепидемиологична фаза, когато при втората фаза ще могат да се посрещнат 450 души, а при третата - 900 души.

За вечерта на откриването е определена американската сантиментална музикална комедия „ Брилянтин “ от 1978 година с Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон. Именно с този филм преди две години бе поставено началото на автокиното Madrid Race. Ако нещата тръгнат добре, ще следват прожекциите - „ Криминале “ от 1994 година на Куентин Тарантино, „ Ловци на духове “ от 1984 година, „ Ла Ла Ленд “ от 2016 година и доста други. Любителите на киното ще би трябвало да почакат най-малко до юли, с цел да видят на екрана нови заглавия.

За тези, които нямат коли, автокиното е сключило контракт с компанията за коли чартърен Ubeeqo, тъй че могат да си поръчат мечтаната кола – от пикап до лимузина - и за няколко часа и да отидат на кино. Посетителите би трябвало да идват в точния момент – нормално това кино „ отваря “ два часа преди началото на прожекцията и първите получават като комплимент две бири на цената на една и безвъзмездна кофичка с пуканки. А закъснелите – не се позволяват в „ салона “ (и не става дума за салона на автомобила).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР