Киносъбитието на годината - филмът Уроците на Блага постави началото

...
Киносъбитието на годината - филмът Уроците на Блага постави началото
Коментари Харесай

Уроците на Блага откри фестивала Киномания

Киносъбитието на годината - филмът " Уроците на Блага " сложи началото на тазгодишната " Киномания ".

След доста награди от влиятелни кино фестивали довечера българската аудитория препълни зала 1 на НДК, с цел да приветства режисьора Стефан Командарев и огромното завръщане на екрана на актрисата Ели Скорчева. Българска национална телевизия е копродуцент на кино лентата.

С огромни упования посрещнаха Стефан Командарев на аления килим и в препълнената зала, тъй като с всеки собствен филм режисьорът прави от българското кино международно. Успехът му е умеенето да трансформира общите ни неточности в урок. В опит още веднъж дружно да се излекуваме.



" Един филм лекува, с това че задава въпроси и поражда морално безпокойствие - фенът да си тръгне, да има някакви провокации, да си намерения какво се случва в обществото ни, къде е неговото място, какво може той да промени, тъй че тук да стане по-добро място ", сподели Стефан Командарев.

Този метод Стефан Командарев е повода за завръщането на Ели Скорчева на огромния екран. На премиерата феновете още веднъж ѝ демонстрираха какъв брой доста я обичат.

" Искам да ги развълнуваме. По какъв метод, за мен няма значение. Този филм може да е една от дребните стъпки, които ще пречупят отношението към възрастните хора - ще пречупят настройката и взаимоотношенията в това общество и ще тръгнем по по-светла пътека ".

След откриването на " Киномания ", от 15 декемрври " Уроците на Блага " ще тръгне и по кината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР