Киномания в партньорство с Френския културен институт представя най-новите и

...
Киномания в партньорство с Френския културен институт представя най-новите и
Коментари Харесай

Славни времена открива Фестивала на френското кино

" Киномания " в партньорство с Френския културен институт показва най-новите и одобрени заглавия от френското кино. Началото на панорамата ще сложи на 15 ноември от 19 ч. в " Люмиер Лидл " комедията " Славни времена " на Никола Бедо, с присъединяване на Фани Ардан, Даниел Отьой и Гийом Кане.

Сред акцентите е трилогията на Клод Льолуш " Един мъж и една жена ", " Един мъж и една жена - 20 години по-късно " и " Най-хубавите години от един живот ". Филмите наблюдават любовната история сред Жан-Луи и Ан, в чиито функции се превъплъщават Жан-Луи Трентинян и Анук Еме.

Последният филм на режисьора и сценарист Селин Шиама - " Портрет на момиче в пламъци ", ще ни води в края на XVIII в. Младата художничка Мириан идва с задача на ветровитото крайбрежие на Бретан - скрито да нарисува портрет на Елоиз, тъй че възможен брачен партньор в Милано да реши дали да се ожени за нея.

Във кино лентата " Стая 212 ", след следващия скандал Мария се озовава в хотела, който гледа към жилището, който тя споделя със брачна половинка си Ришар. Докато се чуди какво да прави, призраците на предходните й любовници изпълват стаята, карайки я да премисли сантименталните си триумфи и неуспехите си.

Най-новият филм на японския режисьор Хирокадзу Корееда - " Истината ", събира Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук. " Вълчият вик ", режисиран от Антонен Бодри, съчетава трилър и екшън с подводница, която се оказва в сериозна обстановка.

Присъствието на Жан Габен като италиански патриарх, класата на Делон като злопаметен мафиот, естествеността на Вентура като настойчиво ченге и една от най-красивите музикални партитури в историята на киното трансформират " Кланът на сицилианците " на Анри Верньой в квинтесенция на френския престъпен филм.

Другият престъпен филм - " Клетниците 2019 ", е образец за киното на новото потомство френски кинематографисти, наречено от критичката Клер Диао " двойната вълна ": режисьори, които са смели и разнообразни, и желаят да трансформират обичайните упования към френското кино.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР