Киномания в партньорство с Френския културен институт представя най-новите и

...
Киномания в партньорство с Френския културен институт представя най-новите и
Коментари Харесай

Разнообразна селекция от френски филми на Киномания 2019

Киномания в партньорство с Френския културен институт показва най-новите и одобрени заглавия от френското кино. В рамките на тазгодишния фестивал феновете на седмото изкуство ще се насладят на богата и разнообразна стратегия, включваща разнообразни по род филми като драма, трилър, екшън и други
Старт на Фестивала на френското кино ще даде филмът „ Славни времена ” на режисьора Никола Бедо . Сред забележителния актьорски състав са Фани Ардан, Даниел Отьой и Гийом Кане. Тази комплицирано замислена комедия на Никола Бедо мъдро се надсмива над настоящите ни софтуерни обсесии и отдава респект на първичното ни предпочитание да изживеем още веднъж най-славните си години. Филмът смесва исторически столетия, до момента в който наблюдава прочувственото събуждане на харизматичен възрастен мъж. Прожекцията на кино лентата ще бъде на 15 ноември от 19:00 ч.
Сред акцентите от програмата на френското кино е и трилогията на режисьора Клод Льолуш – „ Един мъж и една жена ”, „ Един мъж и една жена – 20 години по късно ” и „ Най-хубавите години от един живот ”. Филмите наблюдават любовната история сред Жан-Луи и Ан, в чиито функции се превъплъщават актьорите Жан-Луи Трентинян и Анук Еме. Посетителите в кино „ Люмиер Лидл ” ще могат да се потопят в света на френската романтика на 17 ноември от 12:30 ч., 23 ноември от 14:30 ч. и 26 ноември от 18:30 ч.
По традиция Киномания ще показа и най-новите заглавия от света на френското кино. Последният филм на режисьора и сценарист Селин Шиама – „ Портрет на едно момиче в пламъци ” ще пренене феновете в края на 18 в. Филмът ще показа историята на младата художничка Мириан, която идва с задача на ветровитото крайбрежие на Бретан – скрито да нарисува портрет на Елоиз – сдържана, само че решителна млада жена, тъй че възможен брачен партньор в Милано да реши дали би желал да се ожени за нея. В ролята на Елоиз влиза Адел Аенел, която прави незабравима роля – по едно и също време непокорна и меланхолична, игрива и буйна. Проследете историята за една обич, лимитирана в времето и пространството, която носи феминистки и по едно и също време с това политически акцент на 21 ноември от 18:30 ч. в кино „ Люмиер Лидл ”.

Историята за общоизвестната обич на французите ще ни придвижи и във кино лентата „ Стая 212 ”. След следващия скандал Мария се озовава в хотела, който гледа непосредствено към жилището, който тя споделя със брачна половинка си Ришар. Докато се чуди какво да прави, призраците на предходните й любовници изпълват стаята, карайки Мария да премисли както сантименталните си триумфи, по този начин и неуспехите си. Потопете се в сантиментален Париж, който още веднъж е показан по лиричен метод, както и красивите герои с техните любовни афери. Но освежаващия сантиментален скептицизъм придава на тази камерна история несантиментална меродавност и мъдрост.
Почитателите на френското кино ще могат да гледат и най-новия филм на японският режисьор Хирокадзу Корееда – „ Истината ”, който събира на едно място забележителните Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук. Сюжетът на кино лентата наблюдава изпълненото с страсти наново събиране на майка и щерка, което дава опция на феновете за размисъл върху любовта, изкуството и отговорността. Силната духовна връзка посред им е несъмнена, даже и в случай че истината за споделеното им минало продължава да се изплъзва. Проследете го в кино „ Люмиер Лидл ” на 25 ноември от 20:30 ч.
Сред особено подбраната френска селекция от филми попада и „ Вълчият вик ” – филм на военна тема, режисиран от Антонен Бодри. Съчетаващ трилър и екшън, лентата демонстрира френска подводница, която се оказва в сериозна обстановка. Как екипажът на подводния транспортен съд ще успее да се измъкне, разберете на 22 ноември от 18:00 ч. в кино „ Люмиер Лидл ”.

Жадната за мощни чувства аудитория на Киномания ще може да гледа и филмът „ Кланът на сицилианците ” на 16 ноември от 13:30 ч. Присъствието на Габен като италиански патриарх, класата на Делон като злопаметен мафиот, естествеността на Вентура като настойчиво ченге и една от най-красивите музикални партитури в историята на киното трансформират „ Кланът на сицилианците ” в квинтесенция на френския престъпен филм.
Криминална ще бъде и вечерта на 23 ноември, когато ще бъде прожектиран филмът „ Клетниците ”. Заснет в самия квартал Монфермей, като употребява много непрофесионални артисти, „ Клетниците ” е образец за киното на новото потомство френски кинематографисти, наречено от критичката Клер Диао „ двойната вълна ”: режисьори, които са смели и разнообразни, и желаят да трансформират обичайните упования към френското кино. Във времена на възходящ шовинизъм и крайнодесни политици във Франция, филмът на Ли отеква с настоящите си тематики, защото той надалеч не е просто портрет на една общественост, а задълбочено изследване на положението на една нация на ръба.
Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 година
Билети за филмите можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на.
Повече информация за фестивала следете на нашата Facebook страница и на уеб страницата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР