Киномания се готви за старт. Днес открехнаха завесата към новата

...
Киномания се готви за старт. Днес открехнаха завесата към новата
Коментари Харесай

Българските звезди във фокуса на Киномания

" Киномания " се готви за старт. Днес открехнаха завесата към новата стратегия. Тази година за първи път ще има и премия " Киноман на годината ", в памет на кинокритика и кръстник на филмовия маратон - Георги Ангелов.

Нови филми и класика се срещат в Киномания. Традицията продължава.

На какво залагате тази година, юбилеят мина, към този момент сте във Христова възраст.
Владимир Трифонов, програматор на " Киномания ": Понеже сме в Христова възраст и демонстрираме " Грехът на Микеланджело " на Андрей Кончаловски. Съвсем нов филм на великия ренесансов създател, чиято премиера беше безусловно преди 10 дни, закри фестивала в Рим.
33-тото издание стартира на 14 ноември, със " Засукан свят " на Мариус Куркински. Публиката ще стане част от специфичната вечер, отдадена на Теодор Ушев - с премиера на " Физика на тъгата ".
Владимир Трифонов, програматор на " Киномания ": Има два луксозни документални кино лентата, премиерата им беше на фестивал във Венеция. За Тарковски - " Киното като молитва ", сниман от един от двамата му синове - Андрей. И за Фелини - " Фелини безспир ". 100 годишнината на Фелини следва безусловно след два месеца, през януари.
Ще забележим и новите филми на Педро Алмодовар и Уди Алън. Емоционална намира се чака с римейка на " Роди се звезда " от 54-та с Джуди Гарланд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР