Киномания представя серия от утвърдени заглавия от света на мюзикълите,

...
Киномания представя серия от утвърдени заглавия от света на мюзикълите,
Коментари Харесай

„Кабаре“ открива фестивал в НДК

Киномания показва серия от одобрени заглавия от света на мюзикълите, които феновете в кино „ Люмиер ” могат да гледат по време на фестивала „ Ах, този мюзикъл ”, проведен от НДК. Откриването е на 27 януари от 19 часа с прожекцията на мегахита „ Кабаре ”. Още филми от 70-те години ще радват познавачите до 4 февруари -  „ Исус Христос суперзвезда ”, „ Брилянтин ”, „ Ах, този джаз ”.

Отличеният с 8 награди „ Оскар ” филм „ Кабаре ” по мюзикъла на Джон Кандър, е за историята на фриволната певица Сали и нейното обграждане. Боб Фоси предлага тънък разбор на един от най-мрачните епизоди в международната история. Музикалните осъществявания са стилизирано ехтене на частните и историческите събития, а Церемониалмайсторът - като хор от древногръцка покруса, ги показва с проникновен и подигравателен коментар.

Филмът „ Исус Христос Суперзвезда ” на режисьора Норман Джуисън ще показа живота на Христос като човек от плът и кръв – нещо, което напълно малко филми се осмеляват да създадат. В осъществяването на Тед Нийли той наподобява комплициран на моменти от статута си на първата суперзвезда, а визията на кино лентата е извънредно зрелищна. Персонажите доброволно описват своята история, като че ли не става дума за крайъгълния камък на християнската вяра, а за кариерата на обещаващ млад мъж.

Лек, занимателен, видимо маниерен, само че също по този начин подигравателен, даже пародиен, „ Брилянтин ” печели с лекост сърцата на публиката. Филмът на Рандал Клайзър основава протесков портрет на цяла ера, заобикаляйки злонамерената насмешка. Сюжетът смесва юношески главоболия с класическите детайли на мюзикъла и сантименталната комедия по американски. Ритъмът ще ви увлича със благосклонност и тактичност в любовната история и танцовата конкуренция на Дани и Санди на 29 януари. Само ден по-късно, на 30 януари от 19 часа, феновете на седмото изкуство ще проследят безредния живот и саморазрушителния завършек на създателя Джо Гидиън в „ Ах, този джаз ” на Боб Фоси.



Филмът излъчва несъмнено обаяние, макар че подчертаната мъка, присъща за филмите на Фоси, доближава връхната си точка. Суров и печален като наследство, този праволинеен портрет на един приключен лакомец с изключителна кариера и провален персонален живот припомня за режисьора в рецесия от „ Осем и половина ” на Фелини.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР