Киномания 2022 стартира с филма Майка“ на режисьора Зорница София,

...
Киномания 2022 стартира с филма Майка“ на режисьора Зорница София,
Коментари Харесай

Киномания 2022 започва с филма Майка

Киномания 2022 започва с кино лентата „ Майка “ на режисьора Зорница София, в който основната роля играе актрисата Дария Симеонова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерата на кино лентата, който беше номиниран за премията „ Оскар “ в категорията за най-хубав интернационален филм, ще се състои на 17 ноември 2022 година

Зорница София заяви, че с екипа ѝ приготвят филмов откъс, с цел да изненадат публиката още повече. „ Това знамение Дария Симеонова изнесе безусловно кино лентата на гърба си, сля се с ролята, със средата, с децата “, съобщи тя. Режисьорът на „ Майка “ добави, че един критик е определил кино лентата като „ оптимистична драма “.



По думите на Зорница София е доста значимо дали човек желае да има дете, което е обвързвано с концепцията за владеене, или е подготвен да бъде родител, което е обвързвано с концепцията за предоставяне. Когато отидем в тази позиция – да даваме, безусловно няма значение мъже ли сме, дами ли сме, на какъв брой години сме и можем ли да имаме деца, или не, счита режисьорът на кино лентата. Зорница София показа, че през цялото време е решила да не снима деца актьори и че децата, които вземат участие във кино лентата споделят думи от сърцето си, като най-малко 90% от тях са достоверни.

Дария Симеонова сподели, че се надява филмът да вълнува, да допира феновете. „ Тематиката и изобщо тематиките, които визира, са големи и доста значими, доста настоящи. Надяваме се да се схване добре и да развълнува “, сподели още актрисата. Тя показа, че поканата да взе участие във кино лентата я е изненадала и че когато е прочела сюжета и е навлязла в тематиката, е схванала, че това е един голям подарък за нея от страна на Зорница София.

След прожекцията на кино лентата, екипът на „ Майка “ ще даде и конференция на 18 ноември 2022 година

Другата огромна изненада на Киномания 2022 ще бъде гостуването на италианския артист и режисьор Микеле Плачидо. На 19 ноември 2022 година в Зала 1 на НДК ще бъде показан новият му филм – „ Сянката на Караваджо “.

„ България е първата страна, която ще го покаже отвън Италия “, изясни селекционерът Владимир Трифонов. Той акцентира, че гостуването на Плачидо е в развой на реализиране от няколко месеца, както и с помощта на Красимир Иванов, който е кастинг артист в Италия.

На 20 ноември 2022 година, след премиерата на кино лентата, ще има и конференция с Микеле Плачидо.

Френското кино също ще бъде на респект по време на фестивала Киномания 2022 година Ще бъдат показани няколко френски кинопродукции, изпълнени с комизъм, с живот, с усмивки и с вяра.

„ 15 кино лентата от програмата на Киномания ще бъдат налични до всяка точка на България “, заяви още Владимир Трифонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР