Кинолози с кучета продължават да издирват в руините още затрупани

...
Кинолози с кучета продължават да издирват в руините още затрупани
Коментари Харесай

Извадиха от отломките трима затрупани след взрива в руския завод, издирват с кучета още оцелели

Кинолози с кучета не престават да търсят в руините още затрупани оживели след детонацията на територия от 1600 кв. м в град Сергиев Посад, който се намира на 50 км от Москва.

Броят на ранените доближи 52-ма, като седем от тях са в тежко положение, в реанимацията. В болница остават 19 потърпевши.

По-рано през днешния ден губернаторът на Московска област Андрей Воробьов съобщи, че е допустимо петима души да са затрупани след гърмежа в Сергиев Посад.

Нарушение на нормите за сигурност е главната версия за тежкия случай. Вече е заведено наказателно дело за предизвикването на случая, оповестяват подмосковското ръководство на Следствения комитет. Още първоначално след случая беше отречена прокраднала се версия за офанзива с дронове.

" Заводът в Сергиев Посад няма отношение към оптиката, там от дълго време създават пиротехника ", съобщи още губернаторът на Подмосковието, представен от съветските медии. Той направи уточнението, защото към момента заводът продължава да е именуван оптико-механически ".

Складът, който избухна, е на компания " Пиро-росс ", който е в непосредствена непосредственост до територията на завода, само че не е част от нея, разясни Воробьов. По-рано беше обявено, че частната компания е във банкрут и има над 2 милиона рубли задължения. 

Снимка: БТА

На мястото на произшествието работят 11 екипа на незабавна помощ и четири екипа на териториалния център за оказване на здравна помощ при произшествия. Един от хеликоптерите на центъра е зает с откарването на потърпевши в лечебни заведения в района, прецизира Българска телеграфна агенция.

От мощната детонация бяха изпочупени прозорците на здания в две прилежащи улици, както и на състезателен център наоколо. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР