Кинофестивалът в Кан няма да се състои през месец май

...
Кинофестивалът в Кан няма да се състои през месец май
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан няма да започне през май

Кинофестивалът в Кан няма да се състои през месец май поради пандемията от ковид и в този момент се разисква отлагането му за края на юни - началото на юли, оповестиха уредниците на най-голямото сходно събитие в света, което бе планувано за 12 до 23 май. В текста се прецизира, че незабавно щом здравната конюнктура във Франция и по света разреши преценка на действителната опция за провеждането на фестивала, те ще има ново решение.

Страната е едвам в третия ден на непоколебим режим за събиране и напредване на хора, а от седмици насам се гадаеше за ориста на Кан-2020 - кино и светско събитие, събиращо хиляди посетители и участници от целия свят.

Това не е първото отсрочване на фестивала - през 1939 година първото му издание е прекъснато след прожекцията на " Парижката Света Богородица ", тъй като Германия нахлува в Полша на идващия ден и избухва Втората международна война. Наградите са избрани доста по-късно - през 2002 година

Новината е още един удар по кино промишлеността, тъй като нейни представители се събират на Лазурния бряг и за разискване на нови планове и подписване на покупко-продажби за разпространяване.

Според американския Международен алианс на чиновниците в театралните изкуства към 120 хиляди души към този момент са изгубили работата си в Холивуд поради ковид. Отложен е кино фестивалът " Трайбека ", музикалният фестивал в Гластънбъри, затворени са стотици театри от двете страни на Атлантика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР