КИНО ОДЕОН | В 18:30 часа започва прожекцията на дигитално

...
КИНО ОДЕОН | В 18:30 часа започва прожекцията на дигитално
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на София Филм Фест на 30 септември

КИНО ОДЕОН |

В 18:30 часа стартира прожекцията на цифрово възобновената 4К версия на „ В въодушевление за обич “ - София Филм Фест продължава традицията да среща новите генерации с типичен филми!

Прочутият занаятчия на облици Уонг Кар-вай ЛИЧНО ще показа приетия като един от най-хубавите мостри на азиатското кино филм в особено видеообръщение пред публиката.

„ В въодушевление за обич “ e един от най-красивите и магнетични филми за любовта, показан с голям триумф и на 8-ия София Филм Фест през 2004 година, в специфичната ретроспектива, отдадена на режисьора.

Историята води феновете в Хонконг, в далечната 1962 година. Главният редактор на локален всекидневник Чоу и брачната половинка му се реалокират в нова жилищна постройка, чиито жители са най-много от шанхайската общественост.

Скоро той се среща с Лиджън – красива млада жена, която също наскоро се е нанесла със брачна половинка си, който постоянно пътува по работа. Тъй като личната му брачна половинка нерядко отсъства, Чоу стартира да прекарва от ден на ден време в компанията на Лиджън. Двамата стават другари, само че един ден са принудени да погледнат истината в лицето...

* * *

ДОМ НА КИНОТО|

В 20:30 часа каним публиката на среща с една непреходна творба - „ Преди дъжда “. В самия завършек на ХХ век международно известният македонски режисьор Милчо Манчевски, добър другар на София Филм Фест, показа персонално в София своя шедьовър „ Преди дъжда “. През годините българската аудитория се е срещала с всички филми на режисьора, множеството от тях представяни персонално от него като посетител на фестивала. Есенното издание на 24-ия СФФ през 2020 година беше намерено с българската премиера на най-новия му филм „ Върба “, а през 2021 година младите генерации ще имат опция да видят на огромен екран цифрово възобновения „ Преди дъжда “ –номиниран за чуждоезичен „ Оскар “, почетен с 11 награди от фестивала във Венеция през 1994 година, измежду които „ Златен лъв “ за най-хубав филм. Творбата е самобитна мозайка от човешки ориси, които по непредвидим метод се преплитат и основават облик на действителността, а персоналното благополучие неизбежно зависи от пътя, по който поемаш…

* * *

ДОМ НА КИНОТО |

В 18:30 часа стартира прожекцията на класиката на Ким Ки-дук „ Стик № 3 “ - филмът на фамозния южнокорейски режисьор, който покори света освен с автентичност и прохлада, само че и със своята провокативност и изисканост -София Филм Фест продължава традицията да среща новите генерации с типичен филми!

През 2004 година „ Стик № 3 “ завоюва „ Сребърен лъв “ за постановка във Венеция и премията на ФИПРЕССИ, а историята наблюдава един скитник, който живее като фантом; всекидневието му се състои във краткотрайно настаняване в къщи и в жилища, за които узнава, че ще бъдат свободни (за известно време). Какво се случва, когато по волност на ориста пътят му се пресича с този на хубавица, обречена на невидимо битие?
 Юбилейно 10-о издание на София Филм Фест във ВЕЛИКО ТЪРНОВО Юбилейно 10-о издание на София Филм Фест във ВЕЛИКО ТЪРНОВО
И през 2021 година екипът на София Филм Фест и Община ВЕЛИКО ТЪРНОВО остават правилни на своята задача да оферират на жителите и гостите н...

* * *

КИНО ОДЕОН |

В 20:45 часа стартира прожекцията на една от емблематичните произведения на Джим Джармуш, чиято премиера е в Кан `86 - „ Извън закона “, с присъединяване на Том Уейтс, Роберто Бенини и Джон Лури.

Историята наблюдава двама симпатяги неудачници, които се срещат в пандиза в Ню Орлиънс.

Към тях се причислява Роберто, чийто неприятен британски и мемоари от остарели филми по едно и също време ги нервират и забавляват. Накрая обаче точно този красноречив, оптимистично надъхан малък човек води двамината самопровъзгласили се за яки видове към свободата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР