Кино „Люмиер Лидл ще бъде домакин на четвъртото издание на

...
Кино „Люмиер Лидл ще бъде домакин на четвъртото издание на
Коментари Харесай

Орнела Мути ще бъде специален гост на "Фестивала на италианското кино в България"

Кино „ Люмиер Лидл " ще бъде хазаин на четвъртото издание на „ Фестивал на италианското кино в България ". Девет кинотворби ще показват върхови достижения в разнообразни сфери на една от най-живописните области в Италия - област Пулия. Фестивалът се провежда от Италианската комерсиална камара в България в партньорство с НДК.

Закачливата комедия „ Измамно богати " („ Ricchi di fantasia " ), с присъединяване на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще даде старт на фестивала на 17 юни от 19:00 ч. в кино „ Люмиер Лидл ". Сред филмите, които ще бъдат показани са още мюзикълът „ Разходка под слънцето " („ WALKING ON SUNSHINE " ), „ Двама дребни италианци " (‘Due piccoli italiani`), „ Неудобна комедия " (‘Tonno spiaggiato`), „ Агенция за неистини " (‘L`agenzia dei bugiardi`), „ Сходна орис " (‘La vita in comune`), „ Руди Валентино " (‘Rudy Valentino`), „ Лесен живот " (‘La vita facile`).



Председателят на Съвета на шефовете на НДК - Борислав Велков, ще бъде част от формалната конференция, която ще се организира на 17 юни от 11:30 ч. в хотел „ InterContinental ", София. Заедно с президента на Италианската комерсиална камара в България - господин Марко Монтеки, посланика на Италия в България, господин Стефано Балди, зам.-министъра на културата, господин Румен Димитров, кмета на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова, артистичния шеф на фестивала, господин Рoко Коланджело и шефа на Български културен институт в Рим, госпожа Жана Яковлевa, ще показват повече детайлности и любопитна информация за четвъртото издание на фестивала на италианското кино в България.

Почетни посетители на тазгодишното издание са едни от най-големите звезди на италианското кино и спектакъл - режисьорът и артист Джанкарло Джанини и очарователната актриса Орнела Мути. Живата легенда на италианското кино и спектакъл Джанкарло Джанини е номиниран за Оскар за „ Паскуалино Седемте хубавици " (1975 г.), награден за най-хубав артист на фестивала в Кан за „ Филм за любовта и анархията " (1973 г.), притежател 5 пъти на „ Давид на Донатело ". Орнела Мути е известна у нас с филмите „ Бони и Клайд по италиански ", „ Последната жена " (1976г.), „ Лудо влюбен " (1981 г.) и други.

На 18-ти юни от 18:30 ч. ще се състои формален церемония коктейл в „ Лятна сцена - НДК ", намираща се в парка зад НДК. В 19:15 ч., в наличието на президента на Apulia Film Commission, госпожа Симонета Дело Монако, ще бъдат връчени почетните плакети „ Фестивал на италианското кино в България ", след което ще бъде прожектиран филмът „ Възстановяване на трулите ", който споделя историята за една открадната трула (типична за област Пулия каменна къща с конусовиден покрив) и компликациите, до които води това начинание.

Фестивалът се осъществя в границите на второто издание на самодейността `FareCinema` - „ Седмица на италианското кино по света ", стартирана от италианското министерство на външните работи и интернационално съдействие, както и на годишния „ Италиански фестивал в България ", проведен от ИЧЕ - Агенция София.

„ Фестивал на италианското кино в България " ще продължи от 24 до 28 юни и в „ Дом на киното ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР