Кино Космос се връща обратно във фризера. Финансирането на реконструкцията

...
Кино Космос се връща обратно във фризера. Финансирането на реконструкцията
Коментари Харесай

Кино Космос отива във фризера

Кино " Космос " се връща назад във фризера. Финансирането на реконструкцията не е включено в финансовата стратегия на Общината за 2019 година. Това стана ясно, откакто поправеният бюджет с преходния излишък от 2018-а най-сетне видя бял свят. Така още един обект, който трябваше да посреща събития за Европейска столица на културата, отпада от проектите на фондация " Пловдив 2019 ". Преди това същото се случи с Тютюневия град и остров Адата.

До края на самодейността ЕСК обаче гостите на Пловдив могат да се надяват на културна разходка в реновирания зоопарк. За обекта в бюджета за 2019-а са заделени 500 000 лв.. Според Вакрил Запрянов, шеф на компанията реализатор " Запрянови - 03 ", тези средства ще бъдат задоволителни, с цел да предадат обекта с акт 16. За зоопарка преди 2 години и половина беше подписан акт 10, с който краткотрайно се стопира строителството. " Кажат ли от Община Пловдив, че можем да продължим, за 20 дни завършваме обекта ", увери през вчерашния ден предприемачът.

Работата в зоопарка спря, откакто прокуратурата повдигна обвиняване против кмета на Пловдив Иван Тотев, кмета на " Западен " Димитър Колев и зам.-кмета инж. Димитър Кацарски за нарушавания с провеждането на публичната поръчка за 4,5 млн. лв.. Отделно природозащитниците оспорват в съда мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда, с което на Общината е позволено да не прави екологична оценка на обекта. В зоопарка са вложени 4 милиона от държавната помощ за " Пловдив 2019 ". Други 7 млн. от целевата държавна дотация са избрани за ремонта на площад " Централен ". Към тях Общината ще добави 11 млн. лв. от финансовата стратегия за актуалната година.

Според поправените сметки бюджетът на Пловдив е близо 342 млн. лв., само че отново оставаме надалеч зад Варна, където ще разполагат с 475 милиона.

Освен площада в строителните проекти на Общината са включени стадион " Пловдив " (2 млн. лева) и подлезът " Модър - Царевец " (1,2 млн. лева). Целият план за историческата транспортна връзка сред регионите " Западен " и " Южен " е на стойност 12 млн. Основната част от финансирането обаче очевидно ще се търси от идващия кметски екип. Същата е обстановката със стадион " Пловдив " и басейн " Младост ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР