Кимският мост е напълно отворен за движение на автомобили от

...
Кимският мост е напълно отворен за движение на автомобили от
Коментари Харесай

Отвориха изцяло Кримския мост 39 дни предсрочно

Кимският мост е изцяло отворен за придвижване на коли от през днешния ден. Това се случва 39 дни предварително, оповестиха от федералната автомобилна организация Росавтодор.

" Всички работи по възобновяване на автомобилната част на Кримския мост за приключени, пътят е отворен! … Благодарим на всички участници в тази голяма работа! ", се споделя в изказване, оповестено в Телегам-канала на ведомството.

Припомняме, че на 8 октомври 2022 година на Кримския мост се взриви камион, вследствие на гърмежа починаха четирима души, два отсека от автомобилното трасе бяха отчасти разрушени, а осем цистерни с гориво от жп копозиция се възпламениха.

Руските управляващи упрекнаха украинските спецслужби за терористичния акт, формален Киев отхвърля да е съпричастен към гърмежа, макар че още след първите известия за гърмежа Михайло Подоляк от офиса на Зеленски разгласи, че " това е началото ".

От Росавтодор прецизират, че първо е била възобновена дясната част от автомобилното трасе на моста, като са били сменени четири развалени отсека, за чието създаване са употребявани над 1200 тона железни структури. След това е положен асфалтобетон, възобновено е осветлението и бариерите.

Железопътната връзка бе възобновена още на 9 октомври.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР