Кими Райконен заяви, че не се е притеснявал от Люис

...
Кими Райконен заяви, че не се е притеснявал от Люис
Коментари Харесай

Райконен: Не се притеснявах особено за Хамилтън

Кими Райконен съобщи, че не се е тормозил от Люис Хамилтън в последния стадий от днешното съревнование за Гран При на Мексико въпреки водачът на Мерцедес да бе доста покрай него. Райконен съумя да задържи четирикратния международен първенец зад себе си и да заеме последното място на подиума, заставайки до Ботас и Фетел, само че призна, че се е надявал да ги изпревари.
Пилотът на Ферари беше трети на стартовата решетка, а Хамилтън потегли от питлейна поради злополуката, която претърпя във вчерашната подготовка. Така двамата започнаха от доста разнообразни позиции, само че задачата им беше идентична - място на подиума.

В последните четири обиколки Хамилтън беше в DRS зоната на Райконен и имаше късмет при първи завой, само че блокира колелата си. След това направи още няколко опита, само че Кими не се даде: "Имах проблеми с салдото в първия стинт, само че последователно ситуацията се усъвършенства и с втория комплект гуми колата се държа доста добре. Можех да настигна Фетел и Ботас, само че тук изпреварванията са просто невъзможни, когато разликата в скоростта сред колите е дребна. Люис се приближи до мен, само че не се притеснявах изключително ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР