Ким Йон-нам е председател на Президиума на Върховното народно събрание

...
Ким Йон-нам е председател на Президиума на Върховното народно събрание
Коментари Харесай

Южнокорейският президент се ръкува с държавния глава на КНДР

Ким Йон-нам е ръководител на Президиума на Върховното национално заседание - Народното събрание на КНДР.

Двамата си стиснаха ръцете по време на среща на формалните лица преди церемонията за разкриване на зимните олимпийски игри в Пьончан, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Всичко за Зимната олимпиада в Пьончан >>

Преди да влезе в залата за ВИП срещата, Ким Йон-нам се снима с президента Мун Дже-ин и брачната половинка му Ким Джун-сук.

Южнокорейският президент е поканил ръководителя на севернокорейската делегация на формален обяд на следващия ден в президентския замък в Сеул.

В делегацията на Севера, която дойде в Южна Корея с частния аероплан на водача на КНДР Ким Чен-ун, взе участие и сестра му Ким Йо-чен .

По-рано севернокорейската публична делегация, включващата сестрата на водача Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, дойде в Южна Корея за церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри, оповестиха международните организации.

22-членната делегация дойде на интернационалното летище "Инчхон " недалече от Сеул с частния аероплан на севернокорейския водач. Ким Йо-чен е първият член на ръководещата от три генерации династия в Северна Корея, стъпил на южнокорейска земя след края на войната сред двете страни /1950-1953 г./, означават Франс прес и Асошиейтед прес.

Делегацията, която се управлява от 90-годишния Ким Йон-нам, бе посрещната от високопоставени южнокорейски представители, измежду които министърът на обединяването Чхо Мьон-кьон.

След къса среща на летището с министър Чхо гостите от Северна Корея се насочиха със скоростен трен за столицата на зимната олимпиада - Пьончан, където участват на церемонията по откриването на игрите.

Утре севернокорейските делегати ще се върнат в Сеул, където се чака да обядват с президента Мун Дже-ин.

Местните медии не изключват в хода на договарянията Ким Йо-чен да съобщи на Мун обръщение от севернокорейския водач Ким Чен-ун с покана да посети Пхенян. В неделя представителите на Севера ще отлетят за родината си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР