Ким Йо-чен е в официалната делегация на Пхенян, която ще

...
Ким Йо-чен е в официалната делегация на Пхенян, която ще
Коментари Харесай

Сестрата на севернокорейския лидер пристигна в Южна Корея

Ким Йо-чен е в формалната делегация на Пхенян, която ще участва на церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Ким Йо - чен - новата загадъчна фигура на Пхенян. За нея се знае, че е към 30 - годишна и че е в доста положителни връзки с брат си - Ким Чен ун. Тя навлезе в политическия живот на Северна Корея предходната година, откакто беше показана на Политбюро.

За първи път се появи по държавните медии през декември 2011 година - на погребението на татко си. През същата година южнокорейски публицисти я засякоха на концерт на Ерик Клептън в Сингапур.

Ким Йо-чен е първият член на ръководещата фамилия в Пхенян, който посещава Юга от войната през 1953-та година. Тя е в черния лист на Съединените щати и няма право да напуща страната си. По гледище на Сеул обаче Вашингтон анулира ограничаването по време на Олимпиадата

Фактът, че Ким Чен ун изпраща сестра си в Южна Корея дава очаквания, че Северна Корея е подготвена на договаряния и на взаимни отстъпки. Технически двете страни към момента са в положение на война. Утре Ким Йон-чен ще се срещне с южнокорейския президент.

Севернокорейската делегация дойде в Южна Корея с частния аероплан на севернокорейския водач. Комитетът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации позволи пътуването и краткотрайно анулира глобите към един от членовете на делегацията.

 Севернокорейската делегация дойде в Южна Корея Севернокорейската делегация дойде в Южна Корея
Високопоставена севернокорейска делегация, включващата сестрата на водача Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, дойде в Южна Корея за церемонията по откриването...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР