Ким Клайстерс трудно ще се състезава отново на най-високо ниво,

...
Ким Клайстерс трудно ще се състезава отново на най-високо ниво,
Коментари Харесай

Ана Иванович: Клайстерс трудно ще се състезава отново на най-високо ниво

Ким Клайстерс мъчно ще се състезава още веднъж на най-високо равнище, когато шампионатите на УТА се възобновят след пандемията от ковид. Това съобщи някогашната номер 1 в света Ана Иванович.

Белгийката, която е майка на три деца, приключи кариерата си през септември 2012 година след Откритото състезание на Съединени американски щати, само че през предходната есен разгласи, че възнамерява да се завърне на корта. 36-годишната Клайстерс, която има 41 трофеи в кариерата си на сингъл, четири от които в шампионатите от Големия шлем, не съумя да завоюва мач в двата шампионата, на които игра, преди пандемията от ковид да спре сезона. Тя загуби от Гарбине Мугуруса (Испания) в Дубай и от Йохана Конта (Великобритания) в Монтерей.

" Гледах някои от нейните мачове и тя удряше необикновено добре топката. Наистина се надявам, че ще може да се върне на топ равнище и да играе както преди ", сподели Иванович, шампионка от " Ролан Гарос " през 2008 година в изявление за Евроспорт.

" Лично аз не мисля, че ще й бъде елементарно, откакто беше отвън тенис толкоз доста години ", добави сръбкинята.

Клайстерс за първи път приключи кариерата си през 2007 година, когато роди първото си дете, само че единствено 24 месеца по-късно се завърна на корта и завоюва три от четирите си купите от Големия шлем.

" Удивително е това, което тя реализира. Все още я почитам извънредно доста. Просто е мъчно да си визия в този момент, откакто има три деца и беше отвън спорта толкоз дълго, да се върне ", сподели Иванович, който постави завършек на кариерата си през 2016-а, на 29-годишна възраст.

" Не тъй като тя не е подготвена, а тъй като тялото ви просто реагира по друг метод. Когато сте отвън спорта, осъзнавате какъв брой е нужна фина конфигурация, а тя е била отвън тениса много време ", добави сръбската тенисистка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР