Ким Клайстерс смята, че талантът и професионализмът на Григор Димитров

...
Ким Клайстерс смята, че талантът и професионализмът на Григор Димитров
Коментари Харесай

Клайстерс: Случващото се с Григор показва колко натоварващ е тенисът

Ким Клайстерс счита, че геният и професионализмът на Григор Димитров са неоспорими, само че първата ни ракета ще би трябвало да се грижи доста добре за тялото си, в случай че желае да се показа добре на US Open. Носителката на четири трофеи от Големия шлем даде изявление за Eurosport, в което показа упованията си за шампионата при дамите, като разяснява и други настоящи тематики като отдръпването на Серина Уилямс и обстановката към Новак Джокович.

“Трудно ми е да каж до каква степен би могъл да стигне Григор. Доколкото си припомням, той имаше проблеми и с гърба по това време предходната година. Григор ще би трябвало да се грижи доста добре за себе си, защото на този стадий от сезона, след толкоз доста шампионати на разнообразни настилки, натоварванията на хард кортовете се усещат доста повече поради непрестанните спринтове и смени на посоката. В такива обстановки от играчите се изисква много във физически проект и резултатът върху тялото ти е доста по-сериозен, в сравнение с би бил няколко месеца преди този момент. Не знам каква е прогнозата за времето в Ню Йорк за идващите две седмици, само че нормално там е доста горещо и влажно по това време на годината. Всичко това са фактори, които въздействат на играчите и би трябвало да демонстрираш доста високо равнище на професионализъм. Димитров е доста работлив и е превъзходен състезател, само че протичащото се с него демонстрира какъв брой съществени са натоварванията в нашия спорт. Той има необикновен гений и е един от тенисистите, които ни карат да оценяваме какъв брой мъчно е да се задържиш на най-високото равнище в Тура в продължение на толкоз доста години. Нужна е желязна дисциплинираност и голяма мотивация и отдаденост. Точно това ни демонстрират и играчи като Надал, Федерер, Джокович, Мъри и Вавринка. Като почитател на тениса ми е доста прелестно да виждам такива звезди, които не престават да дават всичко от себе си от обич към играта ”, съобщи Клайстерс.
 Енен: Липсата на неизменност към момента е огромният проблем на Димитров Енен: Липсата на неизменност към момента е огромният проблем на Димитров
Тя разяснява и отсъствието на Новак Джокович.

“Като почитател ми е мъчително, че Джокович няма да взе участие на US Open, защото конкуренцията сред него и Рафаел Надал е по-вълнуваща от всеки път. В същото време обаче разпоредбите са си правила и няма какво да се направи. Новак е взел своето решение, а американските управляващи са взели тяхното. Можем да приказваме колкото желаеме, само че нищо няма да се промени ”, добави Клайстерс.

tenniskafe.com

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР