Ким Чен-ун знае как една малка, бедна държава може да

...
Ким Чен-ун знае как една малка, бедна държава може да
Коментари Харесай

Как Ким изигра света с атомната си бомба

Ким Чен-ун знае по какъв начин една дребна, бедна страна може да влезе в центъра на международното внимание.

Точно в деня, когато в Китай се откриваше срещата на върха на БРИКС, която се организира с огромни пропагандни старания, до момента в който Съединени американски щати бяха заети да се оправят с последствията от урагана в Тексас, а Европа гледаше към единствения ефирен двубой сред Меркел и Шулц в Германия, севернокорейският държател притегли погледите с взривяването на шеста атомна бомба лично произвеждане, написа Петер Рашони, в. „ Нойе Цюрхер цайтунг” (

Путин: Ситуацията е на ръба на огромен спор

Тръмп даде обещание "огън и гняв " на КНДР, Пхенян се прицели във военна база на Съединени американски щати

Южна Корея приготвя предпазен удар против Севера

Тестът беше съпроводен с пропагандни фотоси на Ким до хипотетична атомна бомба в дребен формат, която би трябвало да се побере в бойната глава на междуконтинентална балистична ракета.

Само преди няколко дни Северна Корея показва с изстрелването на ракета високо над Япония, че е постигнала огромен прогрес и в технологията преместването на бомбите до задачата.

Изпълнението беше съвършено за целенасоченото обръщение до света: Вижте, постоянно можем да изпратим атомна бомба с голяма разрушителна мощ на ваша територия.

И то в действителност изплаши Южна Корея, Япония, Китай и може би даже Съединени американски щати.

Съвършенството на севернокорейската агитация демонстрира какво в действителност цели Ким. Това не е начало на нуклеарна война, а въздържане от всеки опит за елиминиране със мощ на неговия искрено терористичен режим.

Изпитването на бомба с явно доста висока избухлива мощ прави военната интервенция още по-рискована и затова по-малко евентуална. Това подсигурява властта режима на Ким в Северна Корея.

Ето за какво последният тест на атомна бомба не е причина да се опасяваме от идна нуклеарна война.

Ким има интерес да резервира идеалното за него положение на въздържане, което непрекъснато се поддържа в съзнанието на международната общност. В същото време той е наясно, че война, с която и да е друга страна би била унищожителна за него.

Същото важи и за великите сили. Китай, който би могъл да окаже най-голямо въздействие върху Пхенян заради географската му непосредственост, наподобява мощно сърдит от неналичието на примирение, която Ким показва.

В началото на август Пекин и Москва сплотиха напъните си за усилване на глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея. Но Китай също по този начин има интерес Северна Корея да остане като буферна страна, която продължава да държи надалеч от границите му наличието на американски бойци.

Русия пък може единствено да се радва, когато престижът на международната мощ на Съединени американски щати се слага под въпрос от обществените провокации на Ким. Вашингтон, без значение от цялото дрънчене на оръжия и заканите на президента Тръмп, няма никакъв интерес да се изправя пред рисковете от нова война в Източна Азия след неуспеха във Виетнам.

Моментът, в който можеше да бъде спряна севернокорейската стратегия за нуклеарно оръжие, беше пропуснат преди доста години. Сега сме във етапа на възпиращата агитация, която от позиция на севернокорейския държател е най-хубавата застраховка Живот.

Реално КНДР е толкоз бедна, че не може да си разреши високите разноски за нуклеарно въоръжаване. Режимът на Ким изисква големи ограничения от популацията за задачите на личното му стабилизиране във властта с демонстрации като вчерашната.

Може би това е и най-голямата опасност за властта му в дълготраен проект, която той евентуално подценява.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР