Ким Чен Ун възложил на екипа да създаде уникално устройствоKindalai

...
Ким Чен Ун възложил на екипа да създаде уникално устройствоKindalai
Коментари Харесай

Северна Корея разработва напреднал смартфон

Ким Чен Ун упълномощил на екипа да сътвори неповторимо устройство

Kindalai 7 е ново потомство поколение смарт телефон за промишлеността на Северна Корея
(снимка: MyDrives)

Севернокорейска компания работи по основаване на съвременен смарт телефон по повеля на водача на страната Ким Чен Ун. Той е упълномощил на екипа задачата да сътвори неповторимо мобилно устройство.

Смартфонът, прочут като Kindalai 7, е представител на ново потомство устройства, разработвани от севернокорейците. По-конкретно, разработчикът Wanjingtai Information Technology натъртва на актуалните биометрични технологии за идентификация, учредени на пръстов отпечатък, лицево различаване и глас, оповестява MyDrives.

Kindalai 7 разполага със датчик за пръстови отпечатъци, инсталиран на гърба на устройството, а предната камера поддържа различаване на разположение при отключване на смарт телефона. В допълнение, в Kindalai 7 е вграден виртуален асистент, който разпознава гласови команди. Гласовата функционалност се употребява също за въвеждане на бележки и за други задания.

Kindalai 7 работи под ръководство на корейска операционна система
(снимка: MyDrives)

Севернокорейските медии пишат, че десетки експерти в разнообразни области на знание са работили върху основаването на смарт телефона. Твърди се, че Kindalai 7 работи със севернокорейска операционна система, като се допуска, че тя е надстройка на Android.

Спецификациите на хардуера не се оповестяват, само че съдейки по оповестените фотоси, евентуално става въпрос за бюджетен модел по стандартите на развитите пазари. Интернет и смарт телефоните към момента не са всеобщо събитие в Северна Корея, както е на множеството други места по света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР