Ким Чен Ун казва на оръжейните фабрики в Северна Корея да увеличат капацитета -KCNA

...
От Джак КимСЕУЛ (Ройтерс) - Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

От Джак Ким

СЕУЛ (Ройтерс) - Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е инструктирал фабриките, произвеждащи ракетни двигатели, артилерия и други оръжия за увеличаване на капацитета като важна част от укрепването на отбранителните способности на страната, казаха държавните медии в неделя.

Инспекциите на Ким от четвъртък до събота включваха производството на двигатели за стратегически крилати ракети и безпилотни летателни апарати, както и като снаряди за супер голямокалибрени ракетни установки за многократно изстрелване и транспортьори-монтьори-пускови установки, каза държавната информационна агенция KCNA.

Необичайните му посещения в множество съоръжения за производство на оръжия в продължение на няколко дни идват, когато Пхенян настоява да разработи различни стратегически и конвенционални оръжия и притежава видни експозиции на набор от оръжия.

Стартовите установки, които Ким инспектира, обикновено се използват за изстрелване на балистични ракети.

Северна Корея тества ракетни установки за снаряди с по-голям калибър, усъвършенствани крилати ракети и миналия месец най-новите си балистични ракети, включително междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво.

Ким цитира подобрена прецизна обработка и модернизирана автоматизация в производството на снаряди за многократни изстрелвания с голям калибър, каза KCNA .

Той призова за масово производство на „различни видове авангардни двигатели за стратегически оръжия... и по този начин да направим голям принос за извършването на революция в разработването на нови стратегически оръжия в нашия стил“, каза агенцията.

Снимки показват, че Ким стреля с различни видове автомати, с огнени взривове, излизащи от дулото, докато се прицели в мишена, която беше извън кадър.

Cheong Seong- чанг, експерт по политическата стратегия на Северна Корея в института Седжонг близо до Сеул, каза, че Ким вероятно е съсредоточен върху модернизацията и техническите иновации на оръжия, които ще помогнат за износа на оръжие за Русия.

Отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война на 27 юли Пхенян проведе голям военен парад, показвайки най-новите си ракети с ядрени възможности и атакуващи и шпионски дронове, с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и високопоставен китайски служител, които се присъединиха към Ким на щанда за преглед.Историята продължава

На голямо изложение за отбрана Ким направи на Шойгу обиколка на дисплея с балистични ракети и нещо, което изглеждаше като нов дрон.

Съединените щати обвиниха Северна Корея, че доставя оръжия на Русия за нейната война в Украйна, включително „значителен“ брой артилерийски снаряди, както и доставка на пехотни ракети и ракети за руската наемна група Вагнер.

Русия и Северна Корея отрекоха тези твърдения.

(Докладване от Джак Ким; Редактиране от Джонатан Оатис, Даниел Уолис и Уилям Малард)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР