Ким Чен-ун е бил на пазена в тайна неофициална визита

...
Ким Чен-ун е бил на пазена в тайна неофициална визита
Коментари Харесай

​Край на спекулациите за посещението на севернокорейския лидер в Китай

Ким Чен-ун е бил на защитавана в загадка неофициална аудиенция в Пекин по покана на китайския си хазаин Си Дзинпин. Санкциите против Пхенян да останат в действие и след срещата сред водачите на Китай и Северна Корея - настоя в Туитър американският президент, откакто е бил осведомен за диалозите в Пекин.

 © Българска телеграфна агенция
За първи път, откогато пое властта в Северна Корея след гибелта на татко си през 2011г., Ким Чен-ун направи посещаване зад граница. Той избра Пекин, с цел да беседва със стратегическия си сътрудник - китайският президент Си Дзинпин. Придружаван от брачната половинка си - И Сол-джу и доста високопоставени представители.

Това е следващата изненада в стремително разрастващата се обстановка към Пхенян след зимната Олимпиада.

В чест на госта в Пекин беше даден специфичен банкет. На него Ким Чен-ун е определил идването си в Китай с думите " Това е мой церемониален дълг. " Разговорите са били за двустранните връзки, мира и стабилността на Корейския полуостров. И без подозрение - подготовка за оповестените идни срещи на севернокорейския водач с южнокорейския и с американския президент.

По тематиката за нуклеарната стратегия на Пхенян, Ким Чен-ун е декларирал, че премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров може да се реализира, " в случай че - по думите му - Южна Корея и Съединени американски щати отговорят на нашите старания с благосклонност и основат атмосфера на мир и непоклатимост, като в същото време подхващат ограничения за постигането на мир ".

Доналд Тръмп написа в Туитър - " Получих известие нощес от Си Дзинпин от Китай, че срещата му с Ким Чен-ун е минала доста добре и Ким чака с неспокойствие срещата с мен. Междувременно, за жалост, глобите и натискът с цялостна мощ би трябвало да останат непременно. "

Това е първа, само че не и последна среща на водачите - това стана ясно от изказването на външното министерство в Пекин. Ким чен-ун се обърна към единствения си съдружник, преди да се срещне с враговете си от Сеул и Вашингтон - заключи срещата Асошейтед прес.

Съпругата на Ким Чен-ун блестеше в стилни тоалети и още веднъж провокира любознание. За нея се знае малко. За сватбата на двамата бе обявено през юли 2012. Според американския баскетболист и непосредствен другар на Ким Чен-ун двамата имат щерка.

Изненадващият дипломатически ход акцентира основната роля на Китай в договарянията със Северна Корея. Още за смисъла на срещата в Пекин - коментар на кореспондента ни в Азия Георги Джартов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР