Километрично задръстване от автомобили на почитатели на военната авиация се

...
Километрично задръстване от автомобили на почитатели на военната авиация се
Коментари Харесай

Нещо ужасно се случва край Авиобаза "Граф Игнатиево" заради президента Радев и авиошоуто

Километрично запушване от коли на фенове на военната авиация се образува през днешния ден предиобяд на пътя към Авиобаза "Граф Игнатиево ". Поводът е откритият летателен ден през днешния ден във военното поделение, написа в. Монитор, от където демонстрираха и част от колосалното запушване.



Тъй като входът е свободен, хиляди от Пловдив, София, Стара Загора, Пазарджик и доста други обитаеми места, се качиха по колите с концепцията да следят атрактивните военно-въздушни демонстрации. Още на детелината от автомагистрала "Тракия " към шосето за Карлово, те бяха неприятно сюрпризирани от километричната запушалка.

"Автомобилите пъплеха с по 5-10 км/час и неналичието на организация за напредването до авиофеста, а след това и паркирането, изнервяха водачите и пасажерите ", изясни засегнат водач.

В същото време вратите на авиобазата бяха отворени към 10 часа, само че големият напор от искащи да участват на демонстрациите, провокира и там запушване.

На открития летателен ден участва и президентът Румен Радев, който преди няколко години бе пълководец на Авиобаза "Граф Игнатиево ".

Българските Военновъздушни сили поканиха преди няколко дни всички другари на авиацията на събитието, с което ще се означи навършването на три кръгли годишнини от приемането на въоръжение на бойна авиационна техника за потребностите на Република България - 20 години на вертолет Bell-206, 30 години на аероплан МиГ-29 и 40 години на вертолет Ми-24.

Точно в 11.30 часа вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово прелетя с националния байрак, като по този начин даде началото на въздушните демонстрации.

В полетите вземат присъединяване всички видове вертолети от авиобаза Крумово – Бел-206, Кугър и Ми-24 и Ми-17, представяйки главните задачи и задания, за които са предопределени. Щурмовите Су-25 от авиобаза Безмер нападат земни цели, демонстрирайки обезпечаването на непосредствена авиационна поддръжка на формированията. Изтребителите МиГ-29 вършат комплициран пилотаж на дребна височина, маневрен въздушен пердах и осъществяване на задачата „ Air Policing “. Ролята на самолет-нарушител ще извърши аероплан C-27J Спартан от авиобаза Враждебна.

В полетите ще вземат участие и Pilatus PC-9M и L-39ZA от Военновъздушна образователна база „ Георги Бенковски “ - Долна Митрополия. С тях ще се включат и част от най-младите летци в българските Военновъздушни сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР