Килиан Мбапе е настояща голяма звезда и бъдещ играч №1

...
Килиан Мбапе е настояща голяма звезда и бъдещ играч №1
Коментари Харесай

Килиан Мбапе има най-скъпата кола, но няма книжка

Килиан Мбапе е сегашна огромна звезда и предстоящ състезател №1 във футбола. Но това не пречи 21-годишният нападател на ПСЖ да бъде обратно в област, която неговите връстници по света смятат за надали не най-важната. Световният първенец към момента няма шофьорска брошура и би трябвало някой да го вози.

Ето какво описа пред Fox Sports някогашният му съиграч в " Монако " - аржентинецът Гуидо Карильо:  " Точно се беше върнал от европейското до 18 година или нещо такова. Там блесна и незабавно го взеха в първия тим на " Монако ". Докара го майка му, тъй като той нямаше брошура. Момчетата му се смееха, въпреки още тогава да се виждаше, че е футболист от друга планета ".

Тогава - 2 декември 2015 година, Мбапе влиза за " монегаските " като запаса против " Кан " и става най-младият дебютант във френския футбол. 2 г. по-късно майка му към момента го вози на тренировки и назад. А в същата тази 2017-а той вкарва общо 26 гола в 44 мача и печели премията за най-хубав млад състезател в Лига 1. Става и шампион с " Монако ".

" Някои считат, че задминавам връстниците си в развиването. Но аз съм елементарен 18-годишен юноша - съобщи тогава Мбапе. - Главната ми неточност е, че нямам брошура. На тренировки не престават да ме возят мама или клубният водач. "

Нещата малко се трансформират, когато Мбапе минава в ПСЖ. Историята стартира с гледище да му се заплаща 16 пъти повече от моментното заплащане, т.е. да се изравни с капитана на " монегаските " Радамел Фалкао. В ролята на сътрудници на Килиан влизат майка му и баща му. Търпението на " Монако " се изчерпва и клубът договаря първо с " Реал " (М), а по-късно и с ПСЖ. 

В диалозите с парижани родителите желаят за Килиан да има персонален самолет. Настояват за 50 часа полети годишно с него, но в последна сметка се договарят с ПСЖ за 30 000 евро на година за разноски по водач и иконом. 

Сега към този момент на разположение на Мбапе е най-скъпият автомобил в Лига 1 - поръчково Ferrari за 486 000 евро. Но той все по този начин няма право да го ръководи и е единственият футболист на френския първенец, който е возен на тренировки от водач.  

" Това е един от минусите на ранния триумф. Пропуснах такива елементарни неща като шофьорските курсове - изяснява Мбапе. - Мисля, че книжки имат всички. За доста хора това е наложително, само че не и за мен. Книжката постоянно е възприемана като знак на автономия, само че моята автономия пристигна по този начин рано, че постоянно е имало кой да ме вози. Така че това в никакъв случай не ми е било приоритет. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР