Килиан Мбапе е фаворит за капитан на Франция, потвърди старши

...
Килиан Мбапе е фаворит за капитан на Франция, потвърди старши
Коментари Харесай

Дешан дава капитанската лента на Мбапе

Килиан Мбапе е любимец за капитан на Франция, удостовери старши треньорът Дидие Дешан. Селекционерът ще има потребност от нов водач за идните квалификации за Евро 2024 против Нидерландия и Република Ирландия, откакто Юго Лорис се отдръпна.

Лорис постави завършек на кариерата си в националния тим след Световното състезание, където Франция загуби от Аржентина на финала, а голмайсторът на шампионата Мбапе се счита, че има лидерски качества.

„ Има някои футболисти, които считам за подобаващи. Килиан е един от тях. Това решение ще мине през полемики с тях, преди да взема решение. Има отговорност по отношение на това да бъдеш капитан, с малко по-важна отговорност, само че желая да проведа тази полемика вътрешно, преди да взема решението си “, съобщи Дешан.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Дешан хвърли подозрение дали Адриен Рабио е подготвен да води „ петлите “. Той сподели за полузащитника на Ювентус: „ Дори и да има прочут опит, ние го познаваме добре, защото той има допустима форма на водачество. Но капитанът, не знам дали той в действителност го желае надълбоко в себе си. Адриен да остане подобен, какъвто е, ще бъде доста добре. "

Дешан остави отвън групата Аксел Дизази и Матео Гендузи, когато уточни 23 играчи за мачовете вкъщи против нидерландците на 24 март и като посетител против ирландците на 27 март.

Дебют ще създадат бранителя на Челси Уесли Фофана, полузащитника на Ница Кефрен Тюрам и вратаря на Ленс Брис Самба.
 Дешан повика трима дебютанти за квалификациите Дешан повика трима дебютанти за квалификациите
Няколко играчи, които Дешан можеше да повика, са отвън терена заради травма, в това число Усман Дембеле, Пол Погба, Н`Голо Канте и Кристофър Нкунку.

Дешан сподели за Погба и Канте: „ Винаги оставам положителен и познавайки ги, те ще създадат всичко, с цел да станат конкурентни още веднъж. “

По отношение на квалификационната задача, пред която е изправена Франция, Дешан сподели: „ Не би трябвало да си споделяме, че към този момент сме се класирали за Европейското състезание, тъй като бяхме на финала на Световното състезание. Не би трябвало да лежим на лаврите си. “

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР