Кики Бертенс стигна до титлата на силния турнир в Мадрид.

...
Кики Бертенс стигна до титлата на силния турнир в Мадрид.
Коментари Харесай

Бертенс триумфира в Мадрид и попречи на Халеп да стане №1

Кики Бертенс стигна до купата на мощния шампионат в Мадрид. Във финалния конфликт седмата сложена Бертенс победи номер 3 Симона Халеп с 6:4, 6:4 за 88 минути игра. Преди година холандката загуби финала в испанската столица против Петра Квитова, само че този път преодоля и последното ходило, с цел да стигне до най-голямата купа в кариерата си.

Тя се трансформира в първата шампионка в Мадрид, която не губи нито един сет по пътя към трофея, по който преодоля още три някогашни шампионки от Големия шлем - Елена Остапенко, Слоун Стивънс и Квитова, както и подлите Анастасия Севастова и Катерина Синякова.

Халеп пък пропусна да се изкачи на първото място в международната класация, което в този момент остава за Наоми Осака. За Бертенс купата значи и нанагорнище до рекордното за нея четвърто място в класацията.

.@kikibertens captures the biggest title of her career defeating Simona Halep 6-4, 6-4!

She becomes the first player to win the @MutuaMadridOpen title without dropping a set. pic.twitter.com/i1Aznngb3D
— WTA (@WTA) May 11, 2019
Бертенс сподели по-здрави нерви през цялата среща и макар редицата пробиви стигна до трофея след 25 уинъра. Бертенс първа позволи пробив в първата част и отстъпваше с 1:3, само че по-късно завоюва всичките подавания на Халеп и повече с 6:4.

Вторият сет започва с ранен пробив на Бертенс, само че румънката изравни за 2:2. След това холандката още веднъж се оправи с подаването на Халеп, което съумя да затвърди с гейм на 40 за 4:2. Преломният миг бе при 4:3, когато румънката имаше точка за пробив, само че я пропусна. Бертенс бе уверена до края и макар че пропусна три мачбола, стигна до подобаващ успех.

“You took finals from me, two trophies. Hopefully in the future we can play more and I can take revenge in one.”

All smiles and cheeky fun. Great week, @Simona_Halep
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР