Киев за втори път тази седмица беше под обстрел. Най-малко

...
Киев за втори път тази седмица беше под обстрел. Най-малко
Коментари Харесай

Най-малко 50 души са пострадали след руските атаки в Киев

Киев за повторно тази седмица беше под обстрел. Най-малко 50 души са потърпевши, част от тях - тежко, откакто съветски ракети удариха три квартала на украинската столица.

Нападението става часове, откакто във Вашингтон Джо Байдън увери Володимир Зеленски, че Украйна ще продължава да получава американска поддръжка.

Около 3 сутринта Киев е разсънен от сирени за въздушна паника. 10 съветски ракети поразяват три квартала на града. Ударена е детска болница, а също и жилищна постройка.



Кметът на града Виталий Кличко написа в Телеграм, че остатъци от ракети са нанесли съществени материални вреди в Днепровски регион, обиден е и основен тръбопровод. В болница са 18 души, измежду които и две деца.

" Станахме, облякохме се и излязохме на открито. Навсякъде беше цялостно с пожарникари, започнаха да идват и коли за спешна помощ. Беше просто извънредно. Познавам доста хора, които живеят в изумената постройка. За благополучие са живи, само че мнозина пострадаха, други останаха без порти и прозорци. Много беше ужасно ", споделя Аня, жителка на Киев.

В студената зимна нощ жителите на този блок остават без стъкла на прозорците си. Макар и уплашени, са щастливи, че вредите са единствено материални.

" Успях да се завия с одеало и да се предпазя. В противоположен случай целият щях да бъда нарязан от стъклата ", споделя мъж от изумения блок.

В понеделник при ракетен удар в Киев пострадаха 10 души, а няколко квартала останаха без ток за часове.

Джо Байдън: Ще продължим да осигуряваме на Украйна оръжия и снаряжение

Поредното съветско нахлуване става на фона на визитата на Володимир Зеленски в Съединените щати. С заричане, че Вашингтон няма да изостави Киев завърши диалогът му с американския президент.

Джо Байдън предизвести, че всички западни демокрации са застрашени, в случай че на съветския президент Владимир Путин бъде разрешено да победи.

Снимки: БГНЕС



Зеленски беше във Вашингтон, в опит да си обезпечи спомагателна финансова и военна помощ. Украйна няма да може да събере артилерия и муниции за контранастъпление следващата година, в случай че Съединените щати прекратят помощта си, разгласи администрацията на Байдън.

" Американските жители би трябвало да се гордеят с ролята, която имат, в поддръжката на Украйна. Ще продължим да осигуряваме на Украйна оръжия и снаряжение до тогава, докато можем да го вършим. Днес утвърдих спомагателна помощ в размер на 200 млн. $, а също по този начин системи за въздушна защита, артилерия и боеприпаси. Но без обилни финанси, няма да можем да помогнем на Украйна да дава отговор задоволително бързо на заканите, против които е изправена. Путин се надява Съединените щати да спрат да поддържат Украйна. Ние би трябвало, длъжни сме, да му покажем, че бърка ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

" Оставаме непоклатими, каквото и да пробва Путин. Благодарение на украинската отбрана, той не съумява да реализира никакви победи в страната, а други страни в Европа са в сигурност от съветската експанзия ", сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Тази заран Зеленски дойде на необявено авансово посещаване в Осло, където се чака да се срещне с водачите на няколко скандинавски страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР