Киев въведе нови ограничителни мерки във връзка с пандемията от

...
Киев въведе нови ограничителни мерки във връзка с пандемията от
Коментари Харесай

Киев с нови мерки срещу вируса, ограничават пазаруващите в магазините

Киев вкара нови ограничаващи ограничения по отношение на пандемията от ковид. Ограничава се броят на посетителите в магазините и аптеките. Това заяви на брифинг през днешния ден кметът на града Виталий Кличко, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Въвеждаме спомагателни правила за магазините и аптеките, ограничавания за броя на посетителите. На територията на магазина би трябвало да има единствено по един клиент на повърхност от 10 кв. м. Собствениците на магазините и аптеките са длъжни да се придържат към тези ограничавания, а също и да обезпечават осъществяването на въведените по-рано противоепидемични ограничения ", сподели той.

Кличко добави, че е изискал от държавното управление да освободи от Данък добавена стойност комуналните услуги по отношение на карантината.

Кметът заяви, че доставките на хранителни артикули, медикаменти, а също и на всички нужни артикули в аптеките, питателните магазини, лечебните заведения и другите институции от обществената сфера ще се правят, както нормално. Той добави, че обществените служащи доставят с артикули и други нужни неща самотно живеещите възрастни киевчани, а също и тежко болните.

Кметът съобщи, че всички детски площадки са затворени, и прикани това ограничаване да не бъде нарушавано.

Кличко сподели, че все още на територията на столицата са доказани 24 случая на ковид, приети в болница са 13 души, а останалите 11 са на домашно лекуване под контрола на лекари. Общо по думите му " с бързи проби в Киев са тествани 594 души ".
В Украйна по данни към тази заран са открити 73 случая на коронавирусна зараза. От тях три са смъртни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР