Киев. Украинският външен министър Дмитро Кулеба и върховният представител на

...
Киев. Украинският външен министър Дмитро Кулеба и върховният представител на
Коментари Харесай

ТАСС: Жозеп Борел посети линията на съпрокосновение в Донбас

Киев. Украинският външен министър Дмитро Кулеба и висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел посетиха линията на контакт в Донбас в сряда, предава ТАСС . Там те се срещнаха с работата на входно-изходния пункт „ Станица Луганская “, разговаряха с граничарите.

По-рано Борел сподели, че е дошъл в Украйна, с цел да показва поддръжката на Европейския съюз за суверенитета и териториалната целокупност на страната.

Страните оповестиха, че Кулеба и Борел в региона на Луганск ще се срещнат със обстановката в зоната на спора, ще проведат договаряния, чиито основни тематики ще бъдат „ въздържане на Руската федерация от по-нататъшна експанзия, по-специално посредством строги стопански наказания, поощряване на спокойно споразумяване на основата на ценене на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, осъществяване на филантропични планове в Донбас “.

По-рано Европейската външна работа заяви, че визитата на Борел в Украйна на 4-6 януари показва поддръжка за Киев от страна на Брюксел. Във вторник Борел и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разискаха въпроса, обвързван с концентрацията на съветските сили покрай украинската граница, както и предложенията на РФ в региона на сигурността

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР