Киев. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба по време на неформална

...
Киев. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба по време на неформална
Коментари Харесай

ТАСС: Външният министър на Украйна предложи на колегите си от ЕС план, включващ нови секторни санкции срещу Русия

Киев. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба по време на неофициална видеоконференция с външните министри на 27 страни от Европейски Съюз е предложил „ поетапен проект за деяние, който да съдържа по-нататъшната ескалация на Руската федерация “, в това число нови секторни наказания против Русия, предава TACC .

Както написа в „ Туитър “, той е „ уведомил сътрудниците си за рисковия курс на Руската федерация за обостряне (на обстановката) “. " Предложих поетапен проект за деяние, който да ограничи по-нататъшната ескалация на Руската федерация. Основният детайл е подготовката на нов пакет от секторни наказания. Личните наказания към този момент не са задоволителни ", сподели Кулеба.

Ситуацията в Украйна, в това число утежняването на обстановката в Донбас, е една от главните тематики на плануваната видеоконференция на външните министри на Европейски Съюз в понеделник, по време на която Кулеба беше изслушан посредством видеовръзка.

По-рано, при започване на април, Кулеба съобщи в изявление за вестник Liberation, че Киев следи „ разполагането на съветските военни в три направления: североизточната граница на Украйна, източната част на страната, само че също по този начин и в Крим “. В същото време външният министър акцентира тогава, че „ Украйна не желае война “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР