Киев. Украинският бизнесмен Ринат Ахметов нарече лъжа изявлението на президента

...
Киев. Украинският бизнесмен Ринат Ахметов нарече лъжа изявлението на президента
Коментари Харесай

ТАСС: Ринат Ахметов нарече лъжа обвиненията на Зеленски за участието му в подготвян преврат в Украйна

Киев. Украинският предприемач Ринат Ахметов назова неистина изказването на президента Владимир Зеленски за присъединяване му в хипотетични проекти за държавен прелом в Украйна. Това оповестиха в петък от пресслужбата на учредената от предприемача група Систем Кепитъл Мениджмънт (СКМ), представени от TACC .

„ Информацията, оповестена обществено от Владимир Зеленски, че съм замесен в някакъв прелом, е цялостна неистина. Възмутен съм от разпространяването на тази неистина, без значение от какви претекстове се управлява президентът “, сподели Ахметов.

Според предприемача той ще продължи " да пази демокрацията, стопанската система и свободата на словото в Украйна като жител на Украйна, най-големият вложител, поданик и шеф в страната ". „ И ще направя всичко по силите си, с цел да предотвратя авторитаризма и цензурата в Украйна “, увери Ахметов.

По-рано в петък, на пресмаратон, Зеленски сподели, че " на аудиозаписи " някои хора от Украйна и Русия разискват осъществяването на прелом в страната с хипотетично присъединяване на Ахметов, за който са привлечени един милиард $. В същото време президентът съобщи, че не има вяра в присъединяване на Ахметов в заговора, и допусна, че се пробват да въвлекат предприемача във война против управляващите.

След думите на Зеленски за вероятното присъединяване на олигарха в „ преврата “ в страната, еврооблигациите на енергийния холдинг ДТЕК, който принадлежи на Ахметов, паднаха с 11%.

ДТЕК е най-големият частен вложител в енергийната промишленост в Украйна. Тя е част от групата СКМ, чийто акционер е Ахметов.

Властите на Съединени американски щати обявиха, че се пробват да получат спомагателна информация в светлината на изказванията на украинския президент Владимир Зеленски, че се твърди, че в страната му се готви държавен прелом. Това съобщи на специфичен брифинг помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид.

" Мога да Ви уверя, че сме осведомени с изказванията, пристигнали сутринта. Ние сме в контакт с украинското държавно управление, с цел да обсъдим в допълнение това и се опитваме да получим повече информация ", сподели тя.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР