Киев търпи колосални загуби, опитвайки се да проведе контранастъпление вече

...
Киев търпи колосални загуби, опитвайки се да проведе контранастъпление вече
Коментари Харесай

Шойгу: Киев търпи колосални загуби, не е постигнал целите си по нито едно направление

Киев търпи колосални загуби, пробвайки се да организира контранастъпление към този момент трети месец, само че задачите му не са реализирани в нито едно направление. Това съобщи министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу по време на конферентен диалог с управлението на въоръжените сили на Руската федерация, съобщи ТАСС. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изгубили над 66 хиляди души и 7600 оръжия от началото на така наречен контранастъпление. В същото време Киев се пробва да прикрие неуспеха на своето  " нахлуване ", като нападна цивилни цели, каза Шойгу.

" Руските въоръжени сили не престават да работят интензивно по цялата линия на прикосновение. Киевският режим, макар колосалните загуби, към този момент трети месец се пробва да организира така наречен контранастъпление. Въоръжените сили на Украйна не са постигнали задачите си по нито едно от направленията “, сподели министърът.

По думите му, украинското управление желае да показва на западните куратори най-малко някакъв триумф в настъпателните интервенции, с цел да получи в допълнение военна и икономическа помощ, което единствено удължава спора.

Според Шойгу способените дейности на съветските бойни екипи са позволили да бъдат свалени 159 ракети HIMARS, над 1000 безпилотни летателни апарата, 13 крилати ракети за един месец. „ Опитвайки се да скрият неуспеха на настъплението, украинските бойци нападат цивилни цели и показват тези офанзиви за военни победи “, акцентира Шойгу.

Руските въоръжени сили не престават да унищожават военната инфраструктура на Украйна, за месец са ударени 34 командни пункта на украинските въоръжени сили, посочи руският министър на защитата.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР