Киев. Русия затваря Керченския проток заради военни учения от 24

...
Киев. Русия затваря Керченския проток заради военни учения от 24
Коментари Харесай

Gazeta.ua: Русия затваря Керченския пролив до октомври

Киев. Русия затваря Керченския пролив поради военни учения от 24 април. На непознатите кораби ще бъде неразрешено прекосяването до октомври 2021 година, оповестява Gazeta.ua , като се базира на украинския боен публицист Андрей Цаплиенко.

„ Според информацията, получена от службата на пристанищното ръководство, от Русия е изпратена морска заповед за възбрана на прекосяването на кораби под непознат байрак и военни кораби на непознати страни в Керченския пролив в посока Азовско море от април 24 по отношение на съветските военни учения “, оповестява журналистът. Според него като дата за анулация на предписанието е посочен месец октомври 2021 година.

„ Освен че получават цялостен боен надзор над Азовско море, те убиват стопански морското пристанище Мариупол, което живее от търговията на артикули с непознати кораби “, показва още Цаплиенко.

Украинските кораби също спадат към непознатите кораби, защото Керченският проток след връщането на Крим в състава на Руската федерация е вътрешна водна артерия на Русия.

Предполага се, че дейностите на Москва се дължат на огромната възможност от боен спор в Донбас и даже в Крим. Според ръководителя на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев украинската войска може да се реши на въоръжена провокация против полуострова.

Освен това, съгласно редица военни специалисти, за Мариупол могат да се развият яростни борби, по отношение на които Киев може да се опита да трансферира подкрепления в Азовско море.

Украинското пристанище в Мариупол играе значима роля във външната търговия на Украйна. Това е градообразуващо дружество, посредством което се реализира износът на украински въглища, дървен материал, както и зърно и плодове и зеленчуци.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР