Киев продължава да настоява за увеличаване на обема на чуждестранната

...
Киев продължава да настоява за увеличаване на обема на чуждестранната
Коментари Харесай

С какви проблеми се сблъска Вашингтон заради подкрепата на Киев

Киев продължава да упорства за увеличение на размера на задграничната военна помощ. В изявление за американското списание “Нюзуик ” Антон Геращенко, консултант в украинското Министерство на вътрешните работи, сподели, че западните страни би трябвало да усилят производството на оръжия, в частност муниции, с цел да задоволят потребностите на украинските елементи.

„ Имаме потребност от обмисляне на равнището, което Рузвелт показва по време на Втората международна война. Необходимо е американските и европейските фабрики да усилят производството, тъй като в случай че доставките на муниции спрат, всички тези високотехнологични системи, които получаваме, внезапно ще се трансфорат в нищо повече от железен скрап “, сподели Геращенко.

Според длъжностното лице, при опазване на сегашната динамичност на доставките на оръжия, Украйна ще може да води военни дейности единствено още няколко месеца.

Също по този начин, съгласно него западните страни би трябвало да преценяват броя на реактивните системи за залпов огън ХИМАРС и 155 mm артилерийски снаряди, съхранявани в хранилища, с цел да възнамеряват доставките за ВСУ.

" Второстепенни неща "

По-рано американски военни специалисти приказваха за проблеми с съществуването на муниции за ХИМАРС.

На 27 юли, в изявление за “Драйв” пенсионираният полковник от Морската пехота на Съединени американски щати Марк Кенсиан, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, изрази угриженост, че украинските войски могат доста бързо да останат без муниции за тези РСЗО.

Междувременно Киев чака Съединени американски щати да трансферират допустимо най-вече системи ХИМАРС на ВСУ.

На 19 юли в речта си пред американската аналитична организация Атлантически съвет министърът на защитата на Украйна Алексей Резников означи, че ВСУ разчитат на доставката на най-малко 50 РСЗО. Както изясни той, подобен брой системи са нужни за „ въздържане “ на съветската войска, а за нахлуване са нужни още петдесет единици.

В американската експертна общественост упованията на Киев бяха счетени за несъразмерни. На 25 юли в своя “Туитър” пенсионираният генерал-лейтенант от армията на Съединени американски щати Марк Хартлинг написа, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и западните управляващи възприемат уравновесен метод към оценката на количеството оръжие, което може да бъде трансферирано на ВСУ.

Според изчисленията на генерала единствено за месец украинската войска може да употребява 5,8 хиляди ракети за ХИМАРС. Докато производителят на муниции е в положение да създава едвам 9 хиляди ракети годишно.

В тази връзка Хартлинг заключва, че Съединени американски щати не могат да рискуват да дадат на украинската войска прекалено много ХИМАРС и снаряди за тези системи.

Припомняме, че формалните представители на Украйна непрестанно приканват Запада да усили доста размера на доставките на оръжие. А в края на юли украинското министерство на защитата разгласи, че въоръжените сили на Украйна не се нуждаят от американски щурмови самолети A-10 - Киев желае да получи многоцелеви американски изтребители Ф-16, които са доста скъпи самолети. От Вашингтон обаче обявиха, че не преглеждат опцията за прекачване на тези бойни машини в Украйна.

Освен самолети, режимът в Киев продължава да изисква от Запада и доста повече тежка наземна техника. По-специално, предишния месец Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, разгласява на страницата си в “Туитър” лист с оръжия, които Киев чака да получи от страните от НАТО.

Украинските управляващи считат, че западните страни би трябвало да им дават 1000 155-мм гаубици, 300 РСЗО, 500 танка, 2000 бронирани машини и 1000 безпилотни.

На фона на постоянно появяващите се настойчиви апели и упреци от Киев в американските медии започнаха да се появяват прогнози, че доставките на западни оръжия и размерът на финансовата помощ за Украйна може да бъде понижен или даже спрян.

И по този начин, на 27 юли Даниел Дейвис, старши откривател в американския изчерпателен център “Приоритети в отбраната” в публикация допуска, че потокът от оръжия и пари към Украйна ще пресъхне заради огромни стопански проблеми, които обгърнаха освен Европа, само че и главният " донор " Украйна - Съединени американски щати.

Според специалиста икономическите компликации могат да принудят държавните управления на западните страни да изместят фокуса на вниманието си върху вътрешните работи и да не жертват своите ползи, с цел да задоволят потребностите на Украйна.

„ Ако спорът се проточи цяло лято и продължи през зимата, следствията за съвсем целия западен свят ще се усетят остро. Натискът върху обособените държавни управления от гневни жители да прекратят поддръжката за Украйна и да упорстват за съглашение евентуално ще се усили и то до съдбовно равнище ”, твърди Дейвис.

Още по-критичен към вероятностите за поддръжка за Украйна е Нейт Хокман в неотдавнашна публикация в американското списание “Нешънъл Ревю”. Анализаторът напомни, че на 26 юли в изявление за журналиста Пиърс Морган президентът на Украйна приказва надменно за икономическите проблеми, които изпитват Съединените щати.

По-специално украинският водач сподели, че Киев се бори „ за безусловно общи полезности “ и „ затова инфлацията е нищо, коронавирусът е нищо “. Всички компликации на Съединени американски щати, породени от повишението на цените и последствията от пандемията, Зеленски ги назова „ вторични”.

Хокман разкритикува забележките на Зеленски, отбелязвайки, че съгласно изследванията на публичното мнение 70% от американците считат инфлацията за доста сериозен проблем.

„ С цялото ми почитание към Зеленски, не е негова работа да дефинира външната политика на Съединени американски щати. Можете да ме наречете демодиран, само че съм податлив да имам вяра, че американската външна политика би трябвало да е ориентирана към обслужване на ползите на американския народ “, сподели Хокман.

Неубедителна политика

Припомняме, че в Съединени американски щати през юни показателят на разноските за персонално ползване се е нараснал с 9,1% по отношение на същия месец на предходната година. Така този индикатор доближи най-високия ритъм на напредък от 40 години насам. На фона на несполучливите опити на управляващите да лимитират инфлацията стопанската система на Съединени американски щати изпадна в криза.

Според специалисти в кратковременен проект администрацията на Джо Байдън ще бъде принудена да обърне по-малко внимание на Украйна и да се концентрира върху обстановката в стопанската система и финансовия бранш на Съединени американски щати, изключително в подтекста на идните през есента междинни избори за Конгрес.

Владимир Брутер, специалист от Международния институт за филантропични и политически проучвания, означи, че в очите на голямото болшинство от американците икономическата политика на Байдън наподобява „ неубедителна “. По тази причина анализаторът предвижда загуба на Демократическата партия на междинните парламентарни избори.

„ Много евентуално е републиканците да завоюват идните избори. Но растящата инфлация без подозрение ще има чисто стопански последствия. Високото равнище на инфлация предизвика повишение на банковите лихви. В резултат на това забележителна част от заемите може да станат невъзстановими. Съединени американски щати минават през тежко тестване “, сподели Брутер.

Според специалиста Съединени американски щати са изправени пред рецесия, която може да надмине по мащаб икономическата криза от 2008-2009 година В същото време, съгласно специалиста, нито демократите, нито републиканците към момента не са предложили съответни контрамерки за излизане от рецесията и битка с инфлацията.

„ По всяка възможност администрацията на Байдън очакваше обществото да бъде отвлечено от вътрешните проблеми от обстановката в Украйна. Американците обаче не се интересуват директно от обстановката в Украйна. Тази тематика бързо престана да бъде главната и в този момент жителите на Съединени американски щати са загрижени за стопанската система и личното си богатство “, акцентира Брутер.

Олег Неменски, специалист от Руския институт за стратегически проучвания, сподели, че Съединени американски щати в доста връзки „ се трансфораха в режисьор на рецесията “, в която се озоваха.

„ Съединени американски щати старателно изпомпваха оръжия на Украйна, учеха я непрекъснато да чака помощ и очевидно подцениха последствията за стопанската система ѝ от невъобразимия брой антируски наказания и ответни ограничения, които Москва предприе. Най-вероятно Съединени американски щати ще стигнат до извода, че режимът в Киев би трябвало да бъде подсилен единствено на равнище, което подсигурява неговата жизненост “, счита Неменски.

В същото време, уверен е специалистът, украинските управляващи ще продължат да предявяват нереалистични условия към Съединени американски щати и техните съдружници.

„ При воденето на военни дейности Украйна е изцяло подвластна от западната финансова и военна помощ. Няма ги обаче резултатите, за които Западът отделя средства. В такава обстановка Киев няма различен избор, с изключение на да продължи да моли за нови доставки и да се пробва да поддържа интереса към украинската тематика “, заключи Неменски.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР