Киев призова Вашингтон да разположи американските сили за противовъздушна отбрана

...
Киев призова Вашингтон да разположи американските сили за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Украйна призова САЩ да разположи сили на ПВО на своя територия

Киев прикани Вашингтон да разположи американските сили за противовъздушна защита в Украйна, заяви вицепремиерът по реинтеграция на неконтролираните територии Алексей Резников, написа РИА Новости, съобщи организация „ Фокус “.

" Важно е да се разшири пакетът за сигурност за Украйна. На първо място, посредством разполагане на сили за противовъздушна защита, даже посредством разполагане на американски елементи. Нашето законодателство разрешава това ", сподели Резников на среща с ръководителя на фондация „ Джеймстаун “ Глен Хауърд.

Той изясни настояването си с обстоятелството, че Русия съгласно него има намерение да разположи нуклеарни сили в Крим, а също по този начин упрекна Москва в окупиране на Азовско море и милитаризиране на Черно море.

" Именно с опората на Крим Русия организира военни интервенции в Близкия изток и Африка, като въздейства на Балканите. Сега същото се случва и със " Северен поток 2 ", сподели министърът.

Той повтори позицията на Киев: газопроводът заплашва Украйна, Полша, балтийските страни и останалата част от Европа и прикани за наказания против фирмите, изпълняващи плана.

Украинските политици постоянно вършат изказвания за нуждата от разполагане на непознати войски в страната, както и за приемане на статут на нуклеарна мощ. Така ръководителят на фракцията " Слуга на народа " Давид Арахамия съобщи по -рано, че Киев е направил съдбовна неточност, като се е отказал от нуклеарните оръжия. Според политика, в случай че Украйна беше запазила статута на нуклеарна страна, те щяха да приказват с нея „ по друг метод и щяха да ѝ дават пари за обслужване “.

В началото на август някогашният началник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) генерал-полковник Игор Смешко съобщи, че Киев може да стартира да върви към възобновяване на нуклеарния си капацитет, в случай че не бъдат изпълнени изискванията на Будапещския меморандум.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР