Киев, представляван от Володимир Зеленски, най-накрая призна очевидното. Вчера украинският

...
Киев, представляван от Володимир Зеленски, най-накрая призна очевидното. Вчера украинският
Коментари Харесай

Украйна провали главната си мисия

Киев, представляван от Володимир Зеленски, най-сетне призна очевидното. Вчера украинският президент разгласи, че ВСУ организират " контранастъпателни и отбранителни дейности ". Той акцентира, че няма да прецизира на какъв стадий са те - и това наподобява напълно естествено поради събитията.

Факт е, че Зеленски избра, меко казано, не доста добър миг за изказването. Но той нямаше огромен избор.

Още при започване на седмицата стана ясно, че е в ход предстоящото от месеци контранастъпление на ВСУ. Киев обаче старателно избягваше да признае този факт. Най-вероятно концепцията е била тази вест да бъде оповестена по едно и също време с шумните известия за първите триумфи.

Трябва да се признае, че украинските управляващи и техните западни настойници са положителни в пиара. Ако всичко се беше получило по проект, щеше да е красиво и да провокира стремежи резултат най-малко в западния свят, като удари доста локалните критици на цялата украинска случка, чиито гласове стават все по-високи.

Реалността обаче за следващ път отхвърли да се съобрази с проектите. Не единствено това, въз основа на резултатите от миналите дни Киев няма какво да показа като лични достижения. Но нещо друго е още по-лошо: в същите дни в международното осведомително и политическо пространство, въз основа на информация, идваща от театъра на военните дейности, стартира да се образува групово мнение, че събитията не се развиват доста добре за Украйна. Е, Министерството на защитата на Русия „ полира “ тази концепция, публикувайки в петък-събота внушително количество фото и видео материали с унищожената военна техника на ВСУ, в това число немските танкове “Леопард ” и американските бойни машини на пехотата “Брадли ”.

В резултат на това Киев, който очакваше да яхне осведомителната вълна, в действителност пропусна медийната самодейност и в действителност беше заставен да признае, че води контранастъпление на отрицателен за себе си декор. И в такава обстановка е просто невероятно да издуе бузи и да изкара завладяването на някаква горска барака като грандиозна военна победа.

И главната цел на контранастъплението е точно това: нова вълна от осведомително и политическо нагнетяване на украинската тематика и най-много на Запад.

За Украйна, нейните управляващи, елити и даже значително за обществото е жизненоважно да се резервира статуквото под формата на по-нататъшно престояване на заплатата на Запада. Мокрият сън на Украйна се сбъдна - несъмнено, тя е подготвена на всичко, с цел да не катастрофира. От същото е витално заинтригувана и част от американските и европейски елити, която сега управлява обстановката и сполучливо „ пили “ безусловно астрономически суми от спора.

Все по-силни и авторитетни гласове на Запад обаче приканват за преосмисляне на метода. В никакъв случай не трябва да виждате в критиците русофили. Те просто схващат, че Украйна се е трансформирала в задънена улица за Европа и Съединени американски щати и в същото време черна дупка, изсмукваща големи и разнородни запаси, и всичко това на фона на влошаващи се трендове от двете страни на Атлантическия океан и възходящи проблеми за Запада в други елементи на планетата.

За да затвори устата на тези хора, с цел да обезпечи идната обща западна вълна на антируска консолидация, Киев беше задължен да показва някакви, даже напълно местни, триумфи на своето контранастъпление, които медиите по-късно да раздуят.

Днес само боен триумф на ВСУ на равнище завладяване на Крим или Белгород може да компенсира плашещия за европейците и американците резултат от танковете “Леопард ” и БМП “Брадли ”, развити на земята, унищожените системи за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ” и ИРИС-Т. Всичко останало ще бъде прекомерно малко, нищожно и няма да може да покрие вредите, нанесени на самия Запад. Защото там, несъмнено, не щадят украинците, само че всеобщото заличаване на западна военна техника от нашата войска кара европейците и американците да осъзнаят какъв брой близо са до границата, оттатък която те персонално ще би трябвало да водят война с Русия.

Но несъмнено не са подготвени за това – нито обществото, нито елита, нито властта. Енергичното отменяне от естонския министър председател на оказаната от Андерс Расмусен чест някои страни от НАТО да изпратят свои войски в Украйна е извънредно показателно. И това е Естония, видимо най-покорен васал на Вашингтон.

Западният естаблишмънт разполага с почивните дни, с цел да изследва деликатно материалите на съветското министерство на защитата и да разбере както действителното положение на нещата на фронта, по този начин и застрашителните последствия, в случай че процесите продължат в същия дух. Бързият спад на акциите на производителя на “Леопард ” “Райнметал ” също дава мотив за размисъл. Новата седмица дава обещание да бъде забавна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР