Киев. Представителят на украинския президент във Върховната Рада Ирина Луценко

...
Киев. Представителят на украинския президент във Върховната Рада Ирина Луценко
Коментари Харесай

„Украинская правда“: Порошенко предлага да се предаде на Константинополския патриарх Андреевската църква в Киев, която в момента е на УАПЦ

Киев. Представителят на украинския президент във Върховната Рада Ирина Луценко съобщи във вторник, че в околните дни Петро Порошенко ще внесе законопроект, който планува предаването за непрекъснато прилагане на константинополския патриарх Андреевската черква, която сега се употребява от Украинската автокефална православна черква (УАПЦ), оповестява вестник „ Украинская истина “ .
По думите на Луценко, президентът поддържа устрема за допустимо най-бързо приемане на „ томос “ и в символ на взаимност с този развой прави алегоричен жест.
„ Тези дни ще бъде импортиран законопроект, с който Порошенко предлага да се съобщи Андреевската черква за непрекъснато прилагане от Вселенския патриарх, като алегоричен жест за това, че свети Андрей преди време е покръстил Украйна. Това ще бъде алегоричен жест за единението с Майката-Църква “, съобщи тя, като добави, че президентът чака от всички фракции във Върховната рада да поддържат законопроекта.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР