Киев представи визията си по отношение на гаранциите за сигурността

...
Киев представи визията си по отношение на гаранциите за сигурността
Коментари Харесай

Как Киев вижда гаранциите за сигурността на Украйна след войната?

Киев показа визията си във връзка с гаранциите за сигурността на Украйна.

Препоръките бяха показани от ръководителя на украинската президентска канцелария Андрий Ермак. Документът е създаден по напътствие на президента Володимир Зеленски.

Авторите на предлагането плануват да се сътвори Киевски контракт за сигурност - взаимен документ за стратегическо партньорство, който да сплоти Украйна и страните гаранти.

" Когато тази война завърши, би трябвало да подсигуряваме, че Русия в никакъв случай повече няма да може да нахлуе в Украйна. Най-добрият метод за това е Украйна да разполага със обилни военни сили, способни да се опълчват на всяко бъдещо съветско нахлуване ", съобщи някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който участва на представянето и е взел участие в правенето на документа.

Според Андрий Ермак Украйна би трябвало да се увери, че " лозунгът " можем да го създадем още веднъж " провокира под паника офанзиви и неприятни мемоари у руснаците ". " За задачата се нуждаем от задоволително мощна военна мощност, която да отблъсне желанието на руснаците за възмездие... Целта на защитните ограничения е да ни оказват помощ да изградим такава мощ ", сподели Ермак.

Същевременно той съобщи, че вероятно съглашение за гаранции за сигурността на Украйна не може да размени участието в НАТО, което е заложено и в украинската конституция. Това ще бъде средство за гарантиране на сигурността на страната до присъединението.

Дискусиите за гаранции за сигурността на Украйна в подмяна на неприсъединяване към НАТО бяха част от руско-украинските договаряния, почнали малко след съветската инвазия. Но процесът на договаряния на процедура спря към месец след срещата в Истанбул, на която бяха оповестени наредбите на евентуалните съглашения сред Русия и Украйна.

Предложенията:

На Украйна би трябвало да бъде разрешено да се пази против агресор според член 51 от Устава на Организация на обединените нации ( " по отношение на правото на самоотбрана " ). За тази цел Украйна се нуждае от запаси за поддържане на мощни въоръжени сили.

За да разполага с такива запаси, Киев се нуждае от многогодишни вложения в украинската отбранителна промишленост, трансфер на оръжия и разследваща поддръжка от съдружниците, както и от взаимни учения под егидата на Европейски Съюз и НАТО.

Гаранциите за сигурност би трябвало да бъдат " ясно дефинирани " и да " дефинират набор от задължения ", поети от група гаранти дружно с Украйна. Те следва да бъдат политически и правно обвързващи посредством двустранни съглашения, само че обединени в взаимен документ за стратегическо партньорство, наименуван Киевски контракт за сигурност.

Потенциалният контракт ще сплоти съществена група съюзнически страни и Украйна. Тази група от държави-гаранти може да включва Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Полша, Италия, Германия, Франция, Австралия, Турция, както и скандинавските и балтийските страни, Централна и Източна Европа.

Украинските управляващи обявиха, че към момента разискват гаранции за сигурност с други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР